Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Aki még nem volt a Fradi elnöke, nem tudja ezt átérezni

2006.03.22. 20:46
Nem kapkod a befektetők keresésével, Ináncsy Miklós, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, aki nem szeretné, hogy a kapkodás miatt egy esetleges rossz döntést hozzon. A tartozásokat igyekeznek átütemezni, dicséri Gelleit, és örül, hogy a zöld-fehér klub elnöke lehet. Ugyanakkor emlékeztet arra, Kolumbusz is szegényen halt meg.

"Korábban, ha valakivel elkezdtek tárgyalni, már mint lehetséges befektetőről beszéltek. Ha valaki bemegy a cipőboltba, az nem biztos, hogy vesz is cipőt. Hiába mennek be sokan, mint érdeklődők, lehet, hogy csak hárman vásárolnak végül"- mondta Ináncsy Miklós, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Nincs értelme nevekkel dobálózni

Ináncsy, akit a labdarúgó Rt. hétfőn választott igazgatósági taggá, majd a részvénytársaság elnökévé, elmondta, azért volt szükség ezekre a lépésekre, mert a társaság önálló cégként működik, és a társasági törvény szerint, csak az elnökségből delegált tag tárgyalhat a labdarúgó rt-vel kapcsolatos dolgokról.

Ugyanakkor az esetleges befektetőkről nem akart bővebben nyilatkozni, szerinte nincs értelme nevekkel dobálózni. "Egy meccsen is sokan rúgnak kapura, mégis kevés a gól - hozott újabb frappáns hasonlatot a zöld-fehér klub első embere. - Voltak informálódni több helyről, de nem sietünk, nem szabad, hogy a kapkodás miatt elhamarkodott, felelőtlen döntést hozzunk."

A tartozások átütemezése a fontos

Ináncsy a tartozásoktól sem tart, sikerült megállapodni mindenkivel, így a volt edző László Csaba is belátta, jelenleg nem tudnak fizetni, de amint pénzhez jutnak, rendezik az adósságokat. "A szállítókkal is sikerült megfelelő megoldást találnunk és jelenleg is tárgyalásban vagyunk az OTP-vel, hogy rendezzük a helyzetet, amennyiben nem tudjuk egynlíteni a banknak 238 milliós tartozásunkat március végéig."

A sajtóban sportigazgatóként, más funkciók kapcsán felmerülő nevekkel - Nyilasi Tibor, Martos Győző - nem kívánt foglalkozni, mint elmondta, azok lehet, hogy csak esetleges befektető érkezésekor lennének valósak, ugyanakkor örülne neki, ha minél több, egykori játékos szerepet vállalna a klubban.

Gelleinek sokat köszönhetnek

A labdarúgócsapat szereplésével elégedett, és ezért elsősorban a vezetőedzőt Gellei Imrét illeti dicséret. Az edzőt a szűk vezetésbe is bevonták, és nem csak mint szakvezetőt, hanem mint az ország egyik legjobb edzőjét.

"Azok, akik a pénztelenség ellenére is maradtak, az edzőnek is köszönhetően motiváltan játszanak. Az öltözőben nincs torzsalkodás, mindenki tudja és teszi a dolgát. Akik pedig elmentek, talán rájönnek, hogy Kolombusz Kristóf is elment, felfedezte Amerikát, mégis a körülményeihez képest szegényen halt meg" - mondta nevek nélkül az elnök.

Aki még nem volt a Fradi elnöke, nem tudja ezt átélni

A két hónapja hivatalban lévő elnök saját szerepével is tisztában van. "Megtaláltam a választ a kérdésre, miért jó a Fradi elnökének lenni. Emberek milliói rajonganak a Fradiért, és azt mindenki tudja, örömöt okozni jó, millióknak örömöt okozni egyenesen csodálatos. Aki még nem volt a Fradi elnöke, nem tudja ezt átérezni."