Piroska
-2 °C
5 °C

A világ legbutább piros lapjai az angol bajnokságban

2006.03.25. 18:30
Az angol bajnokság harmincegyedik fordulójában a Liverpool 3-1-re verte városi riválisát, a Chelsea a Manchester Ciy-t intézte el könnyen, így mindketten őrzik dobogós pozíciójukat. Mindkét meccsen volt kiállítás, és mindkettő ostoba, mégha az egyik a világ egyik legjobb középpályása, Steven Gerrard nevéhez fűződik is.
Angol idő szerint már háromnegyed egykor hívták a pályára a két jó formában lévő liverpooli csapatot. A hazai pályán szereplő FC Liverpool volt a találkozó esélyese, de az Everton meglepetésre készült.

Gerrard egy perc alatt összehozta

Az esélyeit táplálta is, hogy a Pool csapatkapitányát, Steven Gerrardot már a tizennyolcadik percben kiállították. Két sárgáját ráadásként egy perc alatt kapta, előbb labdaelrúgásért, majd ollóba fogta ellenfelét. (A 2000-es Európa-bajnokságon a szerb Mateja Kezsman beállása után harminchét másodperc alatt küldette magát az öltözőbe)

Az ezúttal 08-as mezben pályára lépő középpályásnak nem hozott szerencsét az új trikó, és balul sült el, hogy Gerrard váltott, és hogy ily módon propagálta Liverpool 2008-as kulturális fővárosi kandidálását.

A "Vörösök" ennek ellenére simán nyertek, Neville öngólja után a védelem nagy rövidzárlatát Luis Garcia pazar emeléssel használta ki, és ugyan a vendégek Cahill révén még szépítettek, Kewell hihetetlenül pontosan talált egy labdát huszonhárom méterről.

Az öltözőig beszélte magát Distin

Gerrard piros lapjánál is jóval furcsábbat kapott Sylvian Distin, aki a sok sérülés után viselhette a Manchester City kapitányi karszalagját, és azt hitte, hogy ez jogosulttá teszi ahhoz, hogy a félidőben reklamáljon a bírónál.

A játékvezető kétszer is elkérte tőle a labdát, a védő - vélhetően - ezek után is csak azt hajtogatta, hogy Drogba második gólja lőtt kézzel ért a labdához. A bíró ezek után feldühödött, felmutatta a játékosnak a sárga lapot, és mivel már egy belépő miatt volt egy ilyen kártyája, az öltözőig "beszélte magát". Az elefántcsontparti Didier Drogba második gólja előtt amúgy tényleg kézzel ért a labdához.

Gera Zoltán: hétfőn talán már ott lehet

A Chelsea nem mutatott be ezúttal sem álomfutballt, de a vendégek nem voltak egy súlycsoportban a címvédővel, kapura is mindössze egyszer rúgtak, akkor a kapufáif jutott Mills szabadrúgása.

Gera Zoltán hétfőn talán már játszhat a Tottenham ellen, a West Bromwichnak hárommal van több, mint az őt követő, már kieső helyen álló Birminghamnek.

A másodosztályban szereplő magyaroknak sem igazán ment, a Crystal Palace idegenben, a Wolverhampton hazai pályán kapott ki. Előbbi, vagyis Király Gábor csapata a hosszabbításban egy tizenegyessel veszített a Derby ellen - Király kiütötte a labdát, az ismétlés ellen volt tehetetlen -, Gyepesék simábban a Sheffield Wednesday ellen.

"Először még tudtunk egyenlíteni, a második gólt viszont, annak ellenére, hogy jól ment a játék, az én hibámból kaptuk, utána pedig hiába voltak helyzeteink, megint az ellenfél szerzett gólt. A hosszabbításban beléptem az ellenfél elé, kitámasztottam, ő egy kicsit elhúzta a lábam, ami a földön maradt, a bal térdem azonban kifordult, majd vissza. Egyelőre csak röntgen volt, de a tapintás alapján nem elképzelhetetlen, hogy sérültek a szalagok. Hétfőn megyek MRI vizsgálatra, akkor lesz pontos diagnózis, és dől el, szükség van-e műtétre" - értékelt Gyepes. Fülöp Márton a Coventry kapusaként négyet kapott a Crewe otthonában.

Eredmények:

Aston Villa-Fulham 0-0
Chelsea-Manchester City 2-0 (2-0)
gól: Drogba (30., 33.)
Sunderland-Blackburn Rovers 0-1 (0-1)
g: Reid (15.)
Wigan Athletic-West Ham United 2-1 (1-0)
g: McCulloch (45.), Reo-Coker (90.), illetve Harewood (52.)
Liverpool-Everton 3-1 (1-0)
g: P. Neville (45., öngól), Luis Garcia (47.), Kewell (84.), illetve Cahill (61.) piros lap: Gerrard (18.), illetve van der Meyde (74.)
Portsmouth-Arsenal elhalasztva
Middlesbrough-Bolton Wanderers 4-3 (2-1)
gól: Hasselbaink (8., 47., előbbit 11-esből), Viduka (30.), Parnaby (92.), illetve Jannakopulosz (3.), Okocha (58.), Jaidi (81.)
Charlton Athletic-Newcastle United 3-1 (2-1)
g.: Bent (24.), Bowyer (37., öngól), Bothroyd (89.), illetve Parker (35.)
Manchester United-Birmingham City
gól: Taylor (3., öngól), Giggs (15.), Rooney (83.)
Hétfőn: Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 20 ó

Az élcsoport: 1. Chelsea 31 60-19 78, 2. Manchester United 30 61-29 66, 3. Liverpool 32 45-22 64, 4. Tottenham Hotspur 30 43-28 52, 5. Blackburn Rovers 31 42-36 52, 6. Arsenal 30 48-23 50