Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Hét sztáredző jöhet számításba a Real Madridnál

2006.03.28. 13:07
Hét jelöltet nevezett meg a Real Madrid februárban hivatalba lépett elnöke a spanyol királyi klub futballistáinak lehetséges vezetőedzőjeként. Fernando Martin szerint a Mourinhó, Capelló, Benítez, Wenger, Ancelotti, Lippi, Eriksson hetesből kerül ki a madridiak új mestere.
Fernando Martin, a Real Madrid februárban kinevezett elnöke, az Antena 3 spanyol tévécsatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy számukra világos, milyen típusú trénert szeretnének a labdarúgó-csapat élére, majd sorolta is a világhírű szakembereket, akiknek bármelyikét szívesen látnák Madridban:

Csúcsedzővel törnének a csúcsra

José Mourinhót a Chelsea, Fabio Capellót, a Juventus, Rafael Benítezt, a Liverpool, Arsene Wengert, az Arsenal és Carlo Ancelottit, a Milan mesterét, illetve két jelenlegi szövetségi kapitányt, az olasz nemzeti együttesnél tevékenykedő Marcello Lippit és a június-júliusi németországi világbajnokság végéig az angol válogatottat irányító Sven-Göran Erikssont említve. Martin rögtön hozzátette, a jelöltek között nincs semmiféle sorrend. hiszen Ugyancsak nem felejtette el megjegyezni, hogy ismét Európa vezető együttesévé szeretné tenni a madridiakat és ennek alapja egy jó edző.

Caro még tapasztalatlan

Az elnök, akárcsak egy hete az El Mundo spanyol napilapnak adott interjúban, most is azt mondta, hogy a Real jelenlegi szakmai irányítója, a korábban a B csapatot edző, s a decemberben elküldött brazil Vanderlei Luxemburgo helyére lépő Juan Ramón López Caro csak a bajnoki szezonzárásig maradhat a posztján, mivel - indokolt - bár tehetséges, ám híján van a kellő tapasztalatnak.

Hárman már vissza is utasították

A "hetek" közül Wenger a londoni csapatépítést választotta, Benítez 2010-ig hosszabbított a Liverpoolnál, míg Capello is egyértelművé tette, még három évig akar edzősködni és ezalatt szeretné magát próbára tenni Angliában is, így nem érdekli a madridi munkalehetőség. Mourinho is lerakta voksát a londoni maradás mellett, igaz akkor "csak" az Inter kereste. Erikssonnak és a legfrissebb jelöltnek, Lippinek azonban nem ismert az álláspontja. A svéd szakember a nyári vb után biztosan távozik az angol válogatott kispadjáról, és valószínűleg nem lenne ellenére visszatérni a klubfutballhoz, míg Lippi nyár utáni programjában, nagy szerepet játszik majd az olasz válogatott vb-szereplése.

Ancelotti a nagy esélyes

Miként még Ancelotti is befutó lehet, akit a spanyol média változatlanul az egyik fő favoritként emleget. Talán azért is, mert az AC Milan vezetőedzője szerződést hosszabbított ugyan 2008-ig, ám kétértelműen nyilatkozott. Jelesül azt mondta a Marca című spanyol sportlapnak, hogy eldöntötte, marad milánói klubjánál, s elhatározása végleges, ám azonmód hozzáfűzte, hogy "a futballban persze minden megtörténhet". Ezt pedig sokan értelmezik úgy, hogy mégsem csapta be teljesen az ajtót a "realisták" orra előtt.
15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft