Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Örökre eltiltották a volt Juventus-futballistát

2006.03.31. 08:32
Kétszer bukott le doppingvizsgálaton kokainnal Jonathan Bachini, az Udinese, a Juventus, a Brescia és a Siena volt olasz válogatott futballistája, ezért az Olasz Labdarúgó Szövetség élete végéig eltiltotta.
Örökre eltiltotta a futballtól az olasz futballszövetség Jonathan Bachinit, aki másfél éven belül kétszer bukott le doppingvizsgálaton kokainnal.

Beismerte, hogy drogozott

A 30 éves játékos vizeletmintájában először 2004 szeptemberében, majd 2005 decemberében mutatták ki első osztályú mérkőzések után a szert, így visszaesőként életre szóló büntetést kapott. Másfél éve, a Brescia igazoltjaként kilenc hónapra tiltották el, ezúttal a Sienában szerepelt, de miután kiderült a vétsége, felbontotta szerződését a klubbal.

Bachini elismerte, kábítószert fogyasztott, azzal védekezett, hogy a kokain nem teljesítménynövelő szer, és nem akart csalni, ám ezt nem vette figyelembe az irányító szervezet.

Nagy tehetség volt

Ő az első labdarúgó Olaszországban, akit élete végéig eltiltottak dopping miatt, pedig karrierje elején igen tehetségesnek tartották, többször szerepelt a válogatottban is.

A Serie A-ban 1997-ben mutatkozott be az Udinese mezében, és mindössze két szezon után, 24 évesen a Juventushoz került. Itt csak ritkán sikerült a csapatba kerülnie, másfél év után eladták a Bresciának. Öt idényt húzott le - közben egy évig a Parmáé volt -, majd 2005-tól a Sienában játszott. Az olasz ligában 199 első osztályú meccsen 19 gólt szerzett.