Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Curling
Percről Percre

Sevcsenkót, Nestát, Gerrardot akarná a brazil kapitány

2006.03.31. 10:07
Carlos Alberto Parreira, a világbajnoki címvédő brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az angol Sky Sports televízió kérdésére elmondta, ki az a három játékos, aki erősítést jelentene számára, és egyébként is nagy favoritnak tartott együttese számára a németországi világbajnokságon. Perreira listáján egy ukrán (Sevcsenko), egy olasz (Nesta) és egy angol (Gerrard) játékos szerepel.

Hiába tartják a brazil labdarúgó-válogatottat a június 9-én kezdődő világbajnokság elsőszámú esélyesének, számukra is akad olyan játékos, aki erősítést jelentene.

Ketten is a Milanból

Carlos Alberto Parreira, a brazilok szövetségi kapitánya a Sky Sports televízió kérdésére elmondta, Andrij Sevcsenkót, Steven Gerrardot és Alessandro Nestát szívesen szerepeltetné csapatában, ha lehetőséget kapna három nem brazil játékos bevetésére a németországi világbajnokságon.

Parreira szerint az AC Milant erősítő ukrán gólzsákkal, Sevcsenkóval és csapattársával, a milánói gárda és az olasz válogatott védelmének oszlopával, Nestával még erősebb lehetne a címvédésre és egyúttal a hatodik vb-trófeára törő Brazília.

Gerrard lehet az adu

Gerrardot ugyancsak elismerő szavakkal illette a dél-amerikaiak mestere, véleménye szerint a Liverpool középpályása lehet Sven-Göran Erikssonnak, az angolok svéd szakvezetőjének igazi aduja a világbajnokságon.

A brazilok "leggyengébb" csapatrészének tartott védelemben egyértelműen erősítést jelentene Nesta, miként a középpályán is lehetne helyet "szorítani" az angolnak. Ugyanakkor Sevcsenko neve meglepetést jelenthet, hiszen Perreirának olyan támadók állnak rendelkezésére, mint Ronaldo, Adriano és Robinho, vagy a középpályáról fellépő Kaka és Ronaldinho.