Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Mezeynek megköszönték

2006.04.01. 01:51
Nem Mezey Györgyre bízza a jövőben a Bozsik-program és a korosztályos válogatottak, valamint az edzőképzés eddigi irányítását a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Kisteleki István, az MLSZ elnöke az MTI-vel közölte, hogy miközben messzemenőkig elismerik Mezey eddigi munkáját, s azt, hogy mekkora tekintélyt vívott ki magának a nemzetközi futballéletben, a folytatást az eddig általa felügyelt területeken eltérő, más rendszerben és mások irányításával képzelik el.

"A korosztályos válogatottak szakmai irányítása Nyilasi Tibor feladata lett, az edzőképzés az MLSZ Felnőttképzési Intézetének keretein történik majd. A tanszék élére keressük a legmegfelelőbb szakembert, a tárgyalások ez ügyben már javában zajlanak" - mondta az MLSZ elsőszámú vezetője. "Ami a Bozsik-programot illeti, a rendkívül hathatós állami támogatásnak köszönhetően új alapokra helyezzük az utánpótlásképzést, az első lépéseket már e héten meg is tettük együttműködve a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézettel".

Mezey György az MTI-nek megjegyezte, a szerződése már február 28-án lejárt, és az MLSZ mostani vezetése nem kívánta azt meghosszabbítani.

"Amit annak idején a szövetség rám bízott, becsülettel elláttam. Sikerült harmonizálni az európai és a magyar edzőképzést, az utánpótlás-nevelésünket az európai szövetség is díjazta, a korosztályos válogatottak pedig szép eredményeket érnek el. Tudomásul kell vennem, hogy nem velem képzelik el a jövőt a vezetők."

Mezey György február végén a tisztújító közgyűlésen kikerült az MLSZ elnökségéből. A nemzetközi futballszövetség (FIFA) viszont nem sokkal később a nyári világbajnokság egyik megfigyelőjének kérte fel.