Ágnes
-1 °C
2 °C

Gera Zoltán lekörözte csapattársait

2006.04.03. 23:45
A West Bromwich Albion csapatának magyar játékosa kereskedelmi szempontból is tökéletes igazolása volt a kiesés ellen harcoló klubnak, mert az ő mezei a legkelendőbbek, még a legrosszabb időszakban is kétszer annyit adtak el belőle, mint társaiéból.

A leértékelés miatt nagy a forgolódás a West Bromwich Albion stadionjának ajándékboltjában, a klub címerével dzseki, sapka, köntös is kapható. A mezek előtt állnak mégis a legtöbben, néhányan azonban csalódottan távoznak. Nem tudnak ugyanis hozzájutni a tizenegyes számúhoz, amit Gera Zoltán visel.

"Elfogyott" - válaszolta a kérdésünkre az eladó, majd hozzátette, mindig gyorsan elfogy, nem lehet eleget rendelni belőle.

Az üzlet vezetője, Paul Bradbury lecsekkolta, hogy újságíróval áll szemben, elkérte az igazolványomat, és előrebecsátotta, hogy hivatalos adatokkal sajnos nem szolgálhat, azokat a klub rendelkezése értelmében nem adhatja ki, de a megérzéseit elmondja nekünk.

"Sérülése alatt tíz vevőből kettő Gera trikóit kereste, ez a szám még nagyobb volt, amikor játszott, hiszen a tavalyi szezonban hét gólt is lőtt. Akkor a vásárlók harmada, de az is lehet, hogy tízből négy az ő mezével tért haza. Ezek után szereztünk be Gera-bögréket, mert Zoltán kétségtelenül a legnépszerűbb" - magyarázta. A bögréknek külön polcot alakítottak ki, így a pécsi születésű játékos elmondhatja magáról, neki külön szektora van az egyébként nem kis boltban.

A becslések szerint ezres nagyságrendben fogytak el eddig a magyar középpályás mezei, volt olyan nap, amikor húszat is el tudtak adni.

Az egyik eladó annyit tett még hozzá Bradbury szavaihoz, hogy azt tapasztalta, a legjobb hónapokban ötször annyi fogyott el az ő mezeiből, mint bármelyik más játékoséból.