Konrád
8 °C
26 °C

Kisteleki külföldi segítséggel erősítené a hazai labdarúgást

2006.04.04. 09:55
Az MLSZ elnöke a technikai poszt betöltéséről tárgyalt az angol John Gregoryval, míg az utánpótlás-nevelésben a hosszú évekig a svéd szövetségben dolgozó Hernádi Róberttel folytat megbeszéléseket.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke hosszasan egyeztetett a technikai igazgatóval szemben támasztott elvárásokról, a poszt egyik jelöltjével, az angol John Gregoryval.

Hatéves szakmai koncepció kell

"Egy hatéves, a reményeink szerint a 2012-es horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságig tartó átfogó szakmai koncepció kidolgozásáról és az ezzel kapcsolatos irányító munkáról tárgyaltam az angol szakemberrel" - mondta MTI-nek Kisteleki.

A MLSZ első embere hozzátette: olyan vezetőt keres a tisztségbe, aki kidolgozza a hazai labdarúgás fejlesztésének stratégiai tervét és levezényli annak végrehajtását. Munkája során természetesen szorosan együttműködik az A-válogatott szövetségi kapitányával, valamennyi korosztályos együttes szakvezetőjével és minden szövetségi edzővel, de az önállóan tevékenykedő edzők nem lesznek a beosztottai.

Még Bölöni is képben van

"Az a célunk a technikai igazgató kinevezésével, hogy olyan szakmailag és pénzügyileg átlátható koncepciót dolgozzon ki, amelyet nyugodt szívvel letehetünk az utánpótlás-nevelést finanszírozó állam asztalára" - jelentette ki Kisteleki. "A technikai igazgató feladata, hogy segítsen kialakítani a fejlett futballkultúrájú országok mintájára létrehozandó akadémiákat."

Kisteleki a hétfői megbeszélés eredményéről annyit mondott, hogy Gregory megismerte a pozíció betöltőjével szemben támasztott követelményeket, s ennek ismeretében kerülhet sor az újabb egyeztetésekre.

Azonban nem az angol az egyetlen jelölt, az MLSZ elnöke áprilisban találkozik a poszt egy másik kiszemeltjével, Bölöni Lászlóval is.

Svéd segítség az utánpótlás-nevelésben

Kedden ugyanakkor hosszú távú utánpótlás-nevelési program kidolgozását kezdi el az (MLSZ). Az első egyeztetésen jelen lesz Hernádi Róbert is, aki hosszú éveken keresztül a svéd szövetség főtitkára volt, és felajánlotta segítségét.

"A parlamenti választások végeredményétől függetlenül olyan átfogó, pénzügyileg tökéletesen átlátható tervet szeretnénk letenni a kormány elé, amely minden szempontból érdemes a támogatásra" - mondta Kisteleki az MTI-nek.

A keddi tanácskozáson részt vesz többek között Bicskei Bertalan, Kereki Zoltán és Gabai János is. A kezdeményezők reményei szerint körvonalazódhat egy emeltszintű Bozsik-program, amelynek segítségével távlatilag megoldható a sportág utánpótlásának képzése.