Ervin
14 °C
22 °C

'Menjetek dolgozni, gyáva nyulak'

2006.04.05. 12:50
A Villareal elleni BL-kiesés után a reptereken zaklatták saját játékosaikat az Inter-szurkolók. A futballsztárokat, Adrianót, Verónt és társaikat a rendőrök menekítették ki a terminálból.
Kiesett a Bajnokok Ligájából az Inter kedd este, az olasz sztárcsapatot a spanyol Villareal verte ki. Az egy héttel ezelőtti első negyeddöntőt még a milanóiak nyerték 2-1-re, de a visszavágón 1-0-ra kikaptak, így idegenben lőtt góllal a kiscsapat jutott a legjobb négy közé.

A szünet után szinte pályán sem voltak

A Villareal a BL kieséses körének legkevésbé ismert klubja, sosem nyerte meg hazája bajnokságát, szűk tíz éve még másodosztályú volt, a legfontosabb európai kupában ebben a szezonban indult először, elődöntőbe jutása óriási meglepetés.

Az Inter szurkolói nem is számítottak búcsúra épp ellenük, de a Villareal kedden a második félidőben valójában lefocizta a pályáról csapatukat. Igaz, csak egy gólt szereztek, de sok helyzetük volt, míg az olaszok, akiknek az egyenlítő gól továbblépést jelentett volna, alig jutottak el az ellenfél kapujáig.

A rendőrök akadályozták meg a nagyobb balhét

A gazzetta.it arról tudósított, hogy a Spanyolországba is elutazott rajongók már hazafelé, a valenciai reptéren elkezdték zaklatni kedvenceiket, a helyi rendőröknek kordonnal kellett őket megfékezniük, majd a landolás után Malpensán folytatódott a szitkozódás.

Felzendült a klasszikus olasz focistaalázó rigmus, a "menjetek dolgozni", és a tömeg gyáva nyulaknak minősítette a játékosokat. Az itteni rendőrségnek is be kellett avatkoznia, de a kordonos megoldás már nem volt elég, a csapatot egy másik kijáraton kellett kimenekíteni a terminálból.

Massimo Morattival nem megy

A korábban kétszeres BEK-győztes és több mint tízszeres olasz bajnok Inter 1989-ben nyerte utoljára hazája bajnokságát. Annak ellenére, hogy azóta játszott náluk Dennis Bergkamp, Roberto Baggio, Ronaldo, Bobo Vieri, Hernán Crespo is, és a keret jelenleg is az egyik legerősebb Európában, csak két UEFA- és egy Olasz Kupa elsőséget sikerült szerezniük.

Az egyesület milliárdos patrónusa, Massimo Moratti, a 60-as évekbeli nagyszerű Inter elnökének fia minden szezon előtt tízmilliókat költ új igazolásokra, bajnoki címet ígér, de az ő vezetésével azt még sosem sikerült megnyerniük.

Mancini szerint szégyen, hogy kiesett az Inter
Manuel Pellegrini edző szerint nem történt csoda azzal, hogy a Bajnokok Ligájában újonc Villarrealt az elődöntőbe vezette.
"Ez nem csoda volt, még csak nem is egy valóra vált álom. Sikerünk a kemény munkának köszönhető.Meg voltam győződve arról, hogy búcsúztathatjuk az Intert. Igazságtalanul szenvedtünk vereséget Milánóban. Játékosaim elégedetlenek voltak az elért eredménnyel, ennek megfelelően bizonyítani akartak. Ezúttal nagyszerűen futballoztunk, jobbak voltunk riválisunknál" - mondta Pellegrini a meccs után.
Az Intert irányító Roberto Mancini elismerte, hogy gárdája gyengén futballozott, kiesésüket szégyennek nevezte: "Az első félidőben még nem játszottunk rosszul, de keveset tettünk azért, hogy gólt szerezzünk, a védelem pedig nem koncentrált eléggé. A továbbjutást viszont az első találkozón szúrtuk el, amikor nem tudtuk belőni a harmadik gólt".