Konrád
8 °C
26 °C

Szerencsés csoportban az ifjúsági válogatott

2006.04.06. 19:17
A tizenhét év alatti magyar labdarúgó-válogatott a május harmadikán kezdődő luxemburgi Európa-bajnokságon a nem túl erős házigazdák mellett a spanyolokat és az oroszokat kapta csoportjában. Ha a két utóbbi válogatott közül az egyiket legyőzi Luxemburg mellett, akkor a négy közé kerülhet.
Csütörtökön hat órától az egykori aranylabdás, Európa-bajnok futballista, Michel Platini egy kastélyban sorsolta ki, hogy a tizenhét év alatti válogatottak közül a legjobb nyolc milyen csoportokban küzdhet a továbbjutásért, egyszersmind az érmekért.

A svédeket és az ukránokat is magabiztosan legyőző - 4-1 illetve 4-0 volt az eredmény - és az előző rostán a favorit portugálokat is megelőző magyar válogatott nem került nehéz csoportba, hiszen a házigazda Luxemburg is az ellenfele lesz.

A nem igazán erős hazaiak mellett a spanyolokkal és az oroszokkal kell megmérkőznie a magyar társulatnak. Az oroszok az angolokat hazai pályán verték meg és kerültek tovább, a spanyolok Ciprus elleni döntetlenjük után legyőzték Moldovát és Wales-t, így biztosították a helyüket a legjobb nyolc között.

A Both József irányította gárda Luxemburg legyőzése mellett, ha még egyszer nyerne, akkor elődöntős lehet. A másik négyesbe Németország, Szerbia és Montenegró, Csehország, Belgium került.