Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Kahn mellett állnak az egykori klasszisok

2006.04.09. 14:35
A német közvéleményt az elmúlt napokban alaposan megosztotta Jürgen Klinsmann döntése. A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ugyanis pénteken közölte, Jens Lehmann lesz a hazai csapat első számú kapusa a nyári vb-n. A volt magyar kapitány Matthäus belső harcokról beszélt, míg két egykori klasszis kapus a válogatottság lemondását tanácsolta a Bayern München kapusának.

Amióta Jürgen Klinsmann a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy Jens Lehmann lesz a csapat elsőszámú kapusa a hazai rendezésű vb-n, szinte mindenki megszólalt az ügyben.

Klinsmann Lehmenn mellett döntött

Klinsmann elismerte, két világklasszis kapus közül kellett választania, és egészen apró dolgok miatt döntött az Arsenal kapusa mellett. Klinsmann szerint Lehmann "némi plusszal" rendelkezik Kahnnal szemben, jobban tudja irányítani a védelmet, amire a viszonylag tapasztalatlan, nem összeszokott német védősor esetében nagy szükség van.

A német labdarúgó-válogatottal két vb-n is részt vett Kahn,aki jelenleg csak csereként jönne számításba úgy nyilatkozott, csalódott, nem erre a döntésre számított. Ugyanakkor még nem döntötte el, elvállalja e a második számú kapus szerepét, vagy lemondja a válogatottságot.

Matthäus szerint hatalmi harcról van szó

Lothar Matthäus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, - jelenleg munkanélküli szakvezető - természetesen beszállt az össznémet vitába. Véleménye szerint "silány hatalmi játékról, kínos klikkharcról" van szó. A 150-szeres német válogatott szerint Klinsmann kezdettől fogva játékot űzött Oliver Kahnnal, a Bayern München kiválóságával, az egész mögött magánérdekek húzódnak meg. (Ugyanakkor nyílt titok, Matthäus szívesen átvenné Klinsmann helyét a válogatott élén.)

Matthäus mellett két egykori válogatott kapus, Toni Schumacher és Uli Stein is véleményt nyilvánított. Érdekes módon mindketten azt ajánlják Kahnnak, mondja le a válogatottságot.

Az egykori klasszisok lemondanának a válogatottságról

"Én is voltam hasonló helyzetben, velem is világbajnokság előtt közölték, hogy Toni Schumacher mögött a kispadon fogok ülni. Ekkor megsértettem a kapitányt, akit Franz Beckenbauernek hívtak, erre kizártak a válogatottból. Később vissza akartak hívni, de én többet nem vállaltam a szereplést a nemzeti együttesben" - mondta a botrányairól is elhíresült Stein.

Schumacher szerint pedig éppen Lehmannt zavarná, ha Kahn a kispadról nézné a meccseket. "Lehmann akarva-akaratlanul is görcsössé válna, ha tudná, hogy Kahn ott ül a padon. Emlékszem, én is megkönnyebbültem, amikor Steint kizárták a keretből, pedig nem volt vele semmi bajom. Ezért úgy gondolom, Kahn rengeteget segíthetne Lehmann-nak és a válogatottnak, ha otthonról nézné a világbajnokságot" - mondta a 82-es világbajnokságon szerepelt kapus.