Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Mégis lesz magyar futballista a vb-n

2006.04.12. 14:11
A Góliát McDonald's FC és a névadó gyorsétteremlánc közös akciójának keretében egy magyar gyermek is részt vehet a Játékoskísérő Programban a németországi futballvilágbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy egy szerencsés magyar gyerek pályára kísérhet egy világsztárt, a július 4-i, dortmundi elődöntő előtt.

A magyar labdarúgó-válogatott a várakozásoknak megfelelően simán elbukott a vb-selejtezőkön, míg a magyar játékvezetőknek az elmúlt években sikerült a hazai játékosok szintjére süllyedni, így egyik fronton sem lesz képviselőnk a nyári németországi világbajnokságon.

Magyar szereplő az elődöntőn

Azonban úgy tűnik, mégis lesz olyan magyar, aki kifuthat egy vb-találkozón a stadionba. Mégpedig nem is akármelyik meccsen, hanem a július 4-i, dortmundi elődöntőn. A Góliát McDonald's FC és a gyorsétteremlánc közös akciójának keretében egy magyar gyermek ugyanis pályára kísérheti a németországi labdarúgó-világbajnokság egyik csapatát az említett találkozón.

A részvételre a Játékoskísérő Programban több mint tízezer gyermek esélyes, közülük többfordulós, internetes kvízjáték során választják ki azt a magyar résztvevőt, aki az elődöntőben kísérhet be egy világsztárt. A világméretű program keretében több mint 35 országból összesen 1408 fiatal érkezik majd a vb-re, hogy mérkőzésenként egy-egy sztárt kísérjenek be a pályára, a himnuszok felcsendüléséhez.

A programban azok a hat-tíz év közötti magyar gyerekek vehetnek részt, akik regisztrált tagjai a Góliát McDonald's FC-nek. A jelentkezők közül az nyeri el a jogot az utazásra edzőjével együtt, aki az egész tanévben minden héten részt vett legalább két edzésen és az egyesület honlapján, az öt hétig tartó kvízjáték során legalább egy kérdésre jó választ ad. A feltételeket teljesítők közül sorsolással választják ki a nyertest.

A Góliát elnöke jobban örülne egy felnőtt vb-szereplésének

"A 2002-ben indított Játékoskísérő program eddig több mint háromezer gyermeknek adott lehetőséget arra, hogy nézők milliói előtt, a világ legjobb futballistáival lépjenek pályára a legrangosabb világversenyeken. Nagy öröm a számunkra, hogy az idén először Magyarországról is utazik játékoskísérő a FIFA által rendezett világbajnokságra" - mondta Radek Janalík, a McDonald's magyarországi ügyvezető igazgatója.

A Góliát-McDonald's FC első embere, Dr. Baksa László roppant büszke, hogy a vb egyetlen magyar pályára lépője a klub gyerekei közül kerül ki. Még boldogabb lenne, ha az elkövetkező világversenyeken már a felnőttkorban lévő, korábbi játékosaiért szoríthatna.

Az első magyar játékoskísérő a vb-n

A Góliát törekvéseit felsőbb szinten is elismerik, hiszen a múlt héten Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal hivatalában fogadta a klub elöljáróit. Ábrahám kifejtette, hogy a Góliátnál folyó munka összecseng a magyar sport általános érdekeivel és azokkal az értékekkel, amit az állami sportvezetés is fontosnak tart. Ezért mihamarabb kezdeményezi egy olyan találkozó létrejöttét, ahol a mostani megbeszélésen résztvevők mellett az MLSZ elnöke, Kisteleki István, valamint a NUPI főigazgatója, dr. Szabó Tamás is jelen lesz.