Emőke
-4 °C
9 °C

Magyar gól lehet a hét találata az Eurosporton

2006.04.18. 11:56
A volt debreceni labdarúgó, Kerekes Zsombor Hollandiában szerzett gólja is bekerült a Eurosport szavazásába, melyen az elmúlt hét legszebb góljára lehet szavazni. A magyar játékoson kívül a holland Cocu és a kameruni Eto'o "harcol" a címért.

Hosszú idő után ismét reális esély van rá, hogy egy magyar labdarúgóról beszéljenek Európa-szerte. Az Eurosport csatorna minden héten megszavaztatja nézőivel, ki rúgta az elmúlt hét legszebb találatát, és a múlt hétvégi három találat között szerepel a volt debreceni játékos, Kerekes Zsombor gólja is.

Ballal a bal felsőba

#alt#
Kerekes Zsombor (fotó: Willem II)

A magyar válogatott labdarúgó az Utrecht-Willem II találkozó második félidejének 3. percében, 1-1-es állásnál, a baloldalon kapott labdát, melyet lefejelt maga elé, majd a tizenhatos oldalvonaláról, ballal kilőtte a bal felső sarkot. A találkozót végül 4-1 arányban nyerte a magyar csatárt foglalkoztató vendégcsapat.

Kerekes "vetélytársa" a PSV Eindhovenben szereplő holland Philip Cocu, aki csapata Breda elleni idegenbeli 6-2-es sikeréből vette ki a részét. A holland játékos a 90. percben, a felezővonalról talált be a hazaiak kapujába.

Csapattársai is a fejüket fogták

Rajtuk kívül a kameruni Eto'o pályázik még a címre. A Barcelona játékosa a Villareal elleni meccsen a tizenhatos vonalánál lefordult védőjéről, majd ballal lőtt a bal alsó sarokba.

A magyar játékos nem is tudott róla, hogy a sporttelevíziónál ilyen előkelő helyre taksálták hétvégi gólját. "Kényszerítőztem egy csapattársammal, a visszakapott labdát még lefejeltem magam elé, majd ballal kapásból ellőttem" - emlékezett találatára a csatár. Ballal még nem rúgott ekkora gólt, csapattársai és edzője is "hitetlenkedve" álltak az eset előtt.

Gyenge szezon volt

Elmondása szerint jókor jött ez a győzelem, hiszen így sikerélménnyel várják a bennmaradásért vívandó rájátszást. Az FC Zwolle ellen először pénteken idegenben, majd hétfőn hazai pályán kellene kiharcolniuk az első osztályú tagságot. "Nem a miénk a leggyengébb csapat az első osztályban és ezt be is fogjuk bizonyítani."

Idei szezonjával ugyanakkor nem elégedett, hiszen keveset játszott kezdőként, többnyire csereként számítottak rá. Ebben véleménye szerint az idény közbeni edzőcsere is szerepet játszott, hiszen nem volt pénz komolyabb szakember szerződtetésére, így a vezetőségből kellett valakit a kispadra ültetni.

Csak a Loki

Kerekest még egyéves szerződés köti a klubhoz, amit szeretne kitölteni. Ha utána is igény van a játékára külföldön, akkor maradna, ha nem, hazatérne. "A komolyabb sérülések szerencsére elkerültek, de idén már 33 éves leszek, így a válogatottságról már nem álmodozom, de ha hívnak, szívesen megyek. Ha viszont hazatérek - és még igényt tartanak rám - csak egy csapat jöhet szóba, az pedig a Debrecen."