György
14 °C
24 °C

A Milan edzőjét nem győzte meg a Barcelona

2006.04.19. 10:15
A Barcelona ugyan Milánóban is nyerni tudott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első találkozóján, az olaszok edzője, Carlo Ancelotti mégis úgy véli, csapata a visszavágón tökéletes támadójátékkal kiharcolhatja a továbbjutást. A másik oldalon Frank Rijkaard ugyanakkor roppant büszke csapatára, de ő is tisztában van vele, még nincs lefutva a továbbjutás.

"A továbbjutás még nem dőlt el, meggyőződésem, hogy lesz lehetőségünk az eredmény megfordítására Barcelonában. Volt néhány helyzetünk, de az is igaz, hogy sok helyet hagytunk a kontráiknak. A kapu előtt pontatlanok voltunk, de a párharc még nyitott" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Milan labdarúgócsapatának edzője a Gazzetta dello Sportnak.

Ancelottit nem győzte meg a Barca

#alt#
Ronladinho (fotó: afp)

Kedden, a Bajnokok Ligája elődöntőjének első összecsapásán az olasz sztárklub hazai pályán szenvedett egygólos vereséget a spanyol bajnokságban élen álló Barcelonától. A találkozót az elmúlt két évben is a világ legjobbjának választott Ronaldinho remek passza döntötte el, amely után a francia Ludovic Giuly talált a kapuba.

Ancelotti a goal.com-on ugyanakkor úgy fogalmazott, a Barcelona nem győzte meg, hiszen a katalánok leginkább a játék lassítására törekedtek. Az eredmény kedvezőtlennek tűnik a számukra, mégis úgy érzi, hogy így teljes erővel támadhat a Milan a második meccsen.

Mindkét fél tudja, nincs még lefutva

"A részletek döntötték el a meccset, de az első félidőben ők semmit nem csináltak. A másodikban feljavultak, de igazi helyzeteink nekünk voltak. Magabiztosaknak kell lennünk a visszavágó előtt, el kell hinnünk, hogy továbbjuthatunk. Ha nem hiszünk a visszavágásban, halottak vagyunk. Nekem az első félidőben nem ment annyira, mert Edmilson jól fogott, de a szünet után belejöttem" - mondta a Milan brazil irányítója Kaká, szintén a Gazzettának.

#alt#
Frank Rijkaard (fotó: afp)

Frank Rijkaard, a győztes Barcelona edzője szerint játékosai nagyszerűen játszottak, remek eredményt értek el. "Gratulálok a játékosaimnak. Jól ment a letámadás, kevés helyet hagytunk a Milannak, amely különben jól játszott, és több nagy helyzete is volt. A futball viszont ilyen."

Giuly sérülten szerezte a gólt

"Hogy hiányzott-e Inzaghi? Erről szerintem felesleges beszélni. A visszavágót saját közönségünk előtt játszhatjuk, ami erőt ad, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy ugyanúgy teljesítsünk, mint az első meccsen" - mondta szintén a Gazzettán a holland, aki éppen a Milannal nyerte meg kétszer a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

"Már tudtuk, hogy meghúzódott, de azt kérte, hadd maradjon még egy kicsit. Ekkor lőtte a gólt"- mondta Rijkaard a gólszerző Giuly lecseréléséről a goal.com-on.