Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Majdnem ölre ment az Arsenal és a Tottenham edzője

2006.04.22. 16:56
Kis híján összeverekedett az Arsenal-Tottenham angol bajnoki futballmeccs közben Arsene Wenger, az Arsenal és Martin Jol, a Tottenham edzője. A vitát a bíró indította el, amikor rosszul kezelt egy kritikus helyzetet a pályán, a hazaiak megálltak, a vendégakció pedig góllal végződött. A két ősi ellenfél BL-helyért vívott párharca 1-1-es döntetlennel ért véget.
Majdnem összeverekedett az Arsenal-Tottenham Hotspur angol bajnoki futballrangadó közben Arsene Wenger, az Arsenal és Martin Jol, a Tottenham edzője.

A bíró mindenkit megtévesztett

A meccs 68. percében, 0-0-ás állásnál a hazaiak két játékosa ütközött, egyikük a földön maradt, a másik lassan kecmergett fölfelé, amikor Nigel Bennet játékvezető odafutott hozzájuk.

Erre az arsenalosok megálltak, míg a vendégek csak egy pillanatra torpantak meg, és amikor látták, Bennet annak ellenére, hogy látványosan, közelről nézi a földön lévőket, nem állítja meg a játékot, folytatták az akciót.

A támadás vége gól lett, a leshatáron kilépő Davids passzát Robbie Keane vágta közelről a hálóba.

Wenger rossz helyen reklamált

A hazai futballisták a bírónál reklamáltak, edzőjük viszont a Tottenhamet okolta, miért nem rúgták ki a labdát, amikor látták, hogy ellenfelük egyike tagja nem tud fölállni. Wenger a túlsó kispadhoz szaladt, a másodedzővel váltott néhány szót, majd érkezett a menedzser Martin Jol, és kiabálni kezdtek.

A vita csúcspontján a két tréner orra és homloka alig egy centiméterre volt egymástól, arra lehetett számítani, valamelyik ellöki a másikat. Lenyugodtak viszont, mindketten visszamentek a helyükre, és dühöngve nézték a meccset.

Henry csak focizott

A bajnokság negyedik, még Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyéért harcoló csapatok meccsén a hajrában beállt Thierry Henry kiegyenlített, így maradt a négypontos előny a Tottenham javára.

A Hotspurnek már csak két, az Arsenalnak három találkozója van hátra, így ha mindkettő hozza az összeset, marad a jelenlegi állás.

Az Arsenal az UEFA-ba taszíthatja a Tottenhamet

Elképzelhető viszont, hogy a Tottenham így sem indulhat a BL-ben, ha ugyanis szombati ellenfele megnyeri az idei BL-t, címvédőként mindenképp ott lesz a következő szezonban is, és mivel az UEFA szabályai szerint egy országból csak négy csapat indulhat a legfontosabb európai kupában, a Tottenham visszacsúszna az UEFA-sorozatba.