Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kovács szerezheti vissza Kótai elvesztett övét

2006.04.25. 14:10
Az elmúlt héten kiütéses győzelmet arató Kovács "Vipera" Attila következő ellenfele az a brit Steve Conway lesz, aki nemrég kétszer is legyőzte Kótai Mihályt. A Felix-Promotion nagyváltósúlyú ökölvívója június elején Szolnokon lép rigbe a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címéért.

Június 3-án, Szolnokon randezik azt a mérkőzést, amelyről már hetek óta folynak a találgatások: Kovács "Vipera" Attila és Steve Conway összecsap az IBO világbajnoki címéért.

Kótait kétszer is megverte

Steve Conway az egyik legismertebb angol bokszolónak számít hazánkban, hiszen az IBO jelenlegi nagyváltósúlyú világbajnoka két győztes meccset számlál Kótai Mihály ellen, akitől márciusban a világbajnoki övét is elvette. Ezt a címet most Kovács "Vipera" Attila, a Felix-Promotion bunyósa szerezheti vissza.

Kovács K.O.-val készült fel

A két menedzsment már Kótai emlékezetes márciusi veresége után öt nappal írásos megállapodást kötött, azaz majdnem két hónapja aláírták a szerződést. Hivatalosan csak most jelentették be a csatát, mert Rácz Félix nem akarta Kovács figyelmét bármivel is elvonni a rendkívül fontos paksi mérkőzéséről. A Vipera az elmúlt hét végén kiütéssel nyert a lengyel Marcin Piatkowski ellen.

A június 3-i csatára természetesen az IBO is áldását adta. A mérkőzés Szolnokon lesz, ahol 2003 októberében az igen emlékezetes Revans gálát, benne az első Csonttörő-Chacón összecsapást is rendezték.