Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Lebuzizta a bírót a Real Madrid volt vezetőedzője

2006.04.26. 15:13
Hatvan napra tiltották el Wanderley Luxemburgót, a Real Madrid volt, a Santos jelenlegi edzőjét, mert at egyik futballbajnoki után kijelentette: a meccs játékvezetője meleg. A sértett bíró nem kommentálta a megjegyzést, de feljelentette a szakembert.
Eltiltották 60 napra a brazil Santos labdarúgócsapatának edzőjét, Wanderley Luxemburgót, mert egy vesztes bajnoki meccsük után azt állította: meleg volt a játékvezető.

A rózsaszín bonyodalmat okoz

A Real Madrid legutóbbi trénere április elején, a Sao Paolo elleni 3-1-es vereségüket követő sajtótájékoztatón azt mondta: "Amikor belefújt a sípjába, mindig rám nézett. Lehet, hogy tetszettem neki, talán a rózsaszínű ingem tévesztette meg, de én nem vagyok meleg".

A mérkőzést vezető Carlos Cintra nem nyilatkozott az ügyben, de feljelentette Luxemburgót. A Sao Paoló-i ügyészség sporttal foglalkozó részlege első fokon neki adott igazat.

Luxemburgo az egyik legsikeresebb brazil

A Santos fellebbezett a nem jogerős ítélet ellen, így a szakember még egy ideig leülhet csapata kispadjára.

Az 54 éves Luxemburgo hazája egyik legsikeresebb edzője, a brazil bajnokságot ötször nyerte meg, legutóbb pedig a Paulista sorozatban végzett az élen a Santosszal. Korábban a válogatott szövetségi kapitánya is volt, de adócsalási ügybe keveredett, eljárás indult ellene, ezért távoznia kellett.

A Real Madridnál megbukott

Európában tavaly januártól decemberig a Real Madrid trénere volt, Budapesten is járt a csapattal. A spanyoloknál megbukott, az átlagos eredmények miatt menesztették.