Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Scolari a valódi kapitányjelölt Angliában?

2006.04.27. 15:30
Az angol sajtó úgy tudja, Luis Felipe Scolarin múlik, ő lesz-e a David Beckhamék következő szövetségi kapitánya. Kiderült az is, már február óta fűzik a Portugáliában dolgozó brazilt.

Látszólag egyik napról a másikra került képbe és könnyen angol futballkapitány lehet a nyártól a brazil Luis Felipe Scolari.

Hazai edzőt akartak

Két hónapja nem sikerül megtalálni az angol labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitányát. A posztról emlékezetes dubaji bakija után távozni kényszerülő Sven-Göran Eriksson még a világbajnokság végéig vezeti az együttest.

A svéd szakember alkalmazása után egyértelmű volt a vélemény a szigetországban, hogy hazai edző kell a kispadra. Ennek a szellemében kezdte meg az angol futballszövetség (FA) a tárgyalásokat, a legesélyesebb jelöltek a Boltont irányító Sam Allardyce, a jelenleg klub nélküli, északír Martin O'Neill és a Middlesbrough-val UEFA-kupa-elődöntős Steve McLaren voltak.

Luis Felipe Scolari (fotó: AFP)

Két napja kiderült, a legújabb kiszemelt mégis egy külföldi szakember, Luis Felipe Scolari. A Brazíliával 2002-ben világbajnok szakember 2004-ben Eb-döntős volt Portugáliával, és az idei vb végéig irányítja Luis Figóékat.

Otthon nem tetszik

A BBC tudósítása szerint az FA elismerte, már februárban felvették a kapcsolatot a portugál szövetséggel, vagyis Scolarit már akkor megkörnyékezték. Brian Barwick ügyvezető igazgató pedig szerdán Lisszabonba utazott, hogy hivatalosan felkérje a posztra az 57 éves szakembert a posztra. Barwick csütörtökön már visszatért Londonba, de nem volt hajlandó kommentálni a helyzetet. Barwick csak annyit mondott, a Scolarival

A hoppon maradni látszó jelöltek egyelőre nem estek neki az FA-nek, de az angol edzői karból csalódottságuknak adtak hangot, amiért úgy tűnik, mégsem hazai szakember lesz David Beckhamék irányítója. A februári megkeresés miatt az is felmerül, az FA a hazai interjúkkal gyakorlatilag csak elterelte a figyelmet a valódi jelöltről.