Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Két hónapig sem bírta a Real Madrid új elnöke

2006.04.27. 11:03
A klubvezetés szerdán lemondásra kényszerítette Fernando Martint, a Real Madrid elnökét. A nagy tervekkel érkezett presidente szinte meg sem melegedhetett, mindössze két hónapig volt posztján, a megválasztása után első elnökségi ülésen kellett mennie.
Két hónnappal hatalomra kerülése után lemondott a Real madrid elnöke, Fernando Martin.

Az első lett az utolsó

#alt#
Fernando Martin két hónapig sem bírta (fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint a klub vezetősége kényszerítette lelépésre, mert korábban hangoztatott programjából semmit nem váltott be, és a csapat sem lett jobb: nem került előrébb a bajnokságban, ráadásul már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok LIgájából. Az AS című lap úgy tudja, a 16 tagú elnökségből tizenöten a távozására voksoltak a hétfői ülésen.

"Új választásokat akarunk" - jelentette ki a Real Madrid szóvivője, Enrique Sanchez. A sajtóreferens elmondta, addig az elnökség legidősebb tagja, Luis Gomez-Montejano tölti be a posztot.

Martin megválasztása óta ez volt az első és egyben utolsó elnökségi találkozó.

Történelmi mélyponton

A klub alapszabályzata értelmében jelenlegi mandátumát Martin akár 2008-ig is megőrizhette volna.

A Real Madrid jelenleg harmadik a spanyol bajnokságban, az elsőre már három éve nincs esélye nincs. Több mint ötven éve ez a világhírű klub leggyengébb periódusa.

Martin nagy tervekkel vette át az egyesületet a február végén hirtelen lemondott Florentino Pereztől, keményen elítélte a lazsáló sztárokat. Tíz csillag elküldését, és sok új igazolást tervezett. Április elejére ígérte az új edző nevének bejelentését, de céljaiból egyet sem valósított meg.