Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

A Milan a bírót hibáztatja a BL-búcsúért

2006.04.27. 09:08
Az olasz Milan vezetői egyértelműen a világ legjobb játékvezetőjének tartott Markus Merkben látják csapatuk búcsúját a Bajnokok Ligájától. A német a Barcelone elleni visszavágón nem adta meg Sevcsenko szabályosnak tűnő gólját és a hosszabbítást is lerövidítette fél perccel.

"Sevcsenko gólja szabályos volt, nem értem, egy ilyen tapasztalt bíró miként nem adhatta meg. Puyol egyszerűen elvesztette az egyensúlyát, mert lemaradt a csatárunkról, és nagyon igyekezett. Sevcsenko hozzá sem ért. Egy ilyen döntés rengeteget számít, úgy érezzük, megbüntettek minket. Kiderült, hogy vagyunk olyan jók, mint a Barcelona, ezt mindkét meccsen megmutattuk, de a bíró döntése elvette tőlünk a döntőt. Ráadásul Merk még a hosszabbítást is lerövidítette fél perccel, biztosan sietett haza" - mondta a vesztes Milan edzője Ancelotti a Sky tévécsatornának, elfelejtve, hogy az ukrán támadó gólja is "csak" a hosszabbításra lett volna elegendő.

Galliani is Merket átkozza

#alt#
Sevcsenkónak van miért bánkódnia (Fotó: AFP)

Az olasz Milan labdarúgócsapata szerdán, 0-0-ás döntetlent játszott a Barcelonával a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, és így 0-1-es összesítéssel búcsúzott. Amíg a katalánok egy hete egy Guily-góllal nyerni tudtak Milánóban, addig az olaszok hiába szereztek egy szabályosnak tűnő gólt a visszavágón, a tavalyi évben a világ legjobb játékvezetőjének választott német Merk nem adta meg a találatot.

Edzője véleményét osztotta Adriano Galliani, a Milan elnöke is, aki a Gazettának elmondta, véleménye szerint egy bírói hiba döntötte el a párharcot, amikor Sevcsenko szabályos gólját nem adták meg. Gallianinak sem tetszett, hogy a hosszabbítás a jelzettnél húsz másodperccel rövidebb lett, mi több, ő kevesellte is a három percet.

"Tudtuk, hogy vagyunk olyan jók, mint a Barcelona, és a két meccsen ezt be is bizonyítottuk, hiszen kiegyenlített találkozó volt mindkettő. Ha nincs a bíró, 1-0-ra nyerünk, és valószínűleg tizenegyesek lettek volna. Kár, hogy így lett vége, mert a tavalyi, isztambuli döntőben sem adták meg a szabályos negyedik gólunkat, amivel nyertünk volna" - mondta Galliani, aki nem mellékesen az Olasz Labdarúgó Liga elnöke is.

Galliani a "realista"
A Milan elnöke egyébként kissé elfogultan látja a történteket, hiszen a három perces hosszabbítás korrektnek tűnt az egyébként kevés szabálytalanságot hozó találkozón. A tizenegyesekre hagyatkozni pedig elég furcsának tűnik az ő szemszögéből, hiszen tavaly éppen büntetőkkel veszítették el a Liverpool elleni finálét. Igaz, Gallianitól ez nem meglepő, hiszen a hét elején több nyilatkozatában azt is kétségbe vonta, hogy vasárnap Sevillában esett az eső és ezért maradt el a Barcelona bajnokija.

Nála sokkal reálisabban látja a helyzetet Clarence Seedorf, az olaszok holland légiósa, aki a Gazettának elmondta: "A párharcot az első meccsen vesztettük el, mert túl sok helyzetet hagytunk ki. Barcelonában mindent kiadtunk magunkból, többet volt nálunk a labda, de ez sem volt elég. Ismétlem, kihoztuk magunkból a maximumot".

A Barcelonánál mindenki elégedett

Honfitársa, a Barcát irányító Rijkaard ugyanakkor roppant elégedett volt. "Hogy szokatlanul támadóak voltunk? Így szoktunk játszani. Én a támadófutballt szeretem, még olyan ellenfél ellen is, amely képes megtartani a labdát. A fontos a védekezés volt, mert a csatáraink általában hozzák magukat. Nagyon jól játszottunk" - mondta a holland.

"Az első félidőben nagyon sok helyzetünk volt, jól játszottunk, de a Milan kitűnő csapat. Fel kellett áldoznunk magunkat, persze tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Dida kitűnően védett" - osztotta edzője véleményét Samuel Eto'o a Gazzettának. A katalánok kameruni játékosa a feláldozás alatt minden bizonnyal azt értette, hogy neki is több védekező feladata volt a szokottnál, így a támadásokat sem tudta, a maga megszokott hatékonyságával segíteni.