Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Kikapott Pápán a listavezető Újpest

2006.04.28. 21:56
A sereghajtó Lombard FC Pápa óriási megepetésre egy góllal nyert a listavezető Újpest FC ellen a labdarúgó Borsodi Liga, 25. fordulójának pénteki mérkőzésén.

A szakadó eső és villámlás miatt a labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójában 19 órára kiírt Lombard FC Pápa-Újpest FC mérkőzés 25 perc késéssel kezdődött el. A találkozó bírója, Bede Ferenc előbb játékra alkalmatlannak nyilvánította a pályát, majd 19:20-kor újra megnézte a játékteret és úgy döntött, hogy meg lehet rendezni a mérkőzést.

Az első félidőben leginkább a körülményeket szokták a csapatok, folyamatos játék nem tudott kialakulni a néhol bokáig érő vízben. Hogy mégse legyen gólnélküli az első játékrész, arról a brazil Fabio gondoskodott, aki miután közel ötven métert vezette a labdát, 25 m-ről lövésre szánta el magát, és a balösszekötő helyéről, jobbal, óriási erővel eleresztett lövése a jobb felső sarokba vágódott.

A második negyvenöt perc elején a japán Honma is betalált, így a listavezetőnek már két gólt kellett volna ledolgoznia. A vendéglátók a szakadó esőben, nem ismertek elveszett labdát, testi éségüket sem kímélték egy-egy párharc során. Sikerükhöz azonban az is kellett, hogy az Újpestet cserbenhagyta szokásos szerencséje, és Tóth lövésével csak szépíteni tudott. A pápaiak idei talán legszervezettebb játékukat nyújtották, míg a kapus Szűcs több bravúrt is bemutatott egykori csapata ellen.

A hazaiak örömét az sem ronthatta le, hogy a 78. percben csereként beálló Simpsonnak, tíz perc se kellett, hogy megszerezze a kiállításhoz szükséges két sárga lapját. (Az már mellékes, hogy a piros kijárt volna Erősnek, miként az ellenfelét szándékosan letalpaló Tóth Norbertnek is.)

Eredmény:
Lombard FC Pápa-Újpest FC 2-1 (1-0)

Pápa, 2500 néző, V: Bede
Pápa: Szűcs - Varga D. (Tóth T. 90.) , Farkas A., Gaál - Kincses, Elder, Szabó II Z., Geri - Kozarek (Lalli 71.), Homma (Simpson 78.), Fabio

Újpest: Vlaszák - Tóth B., Vermes (Vituska 70.), Vanczák, Füzi Á. - Kőhalmi (Lucas a szünetben), Sándor Gy. (Hullám 56.), Erős K., Tóth N. - Rajczi, Tisza

gólszerzők: Fabio (43.), Honma (51.), illetve Tóth N. (87.)

sárga lap: Varga D. (38.), Kincses (41.), Simpson (81., 92.), illetve Erős K. (57.), Füzi Á. (60.), Vituska (85.)

kiállítva: Simpson (92.)