Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

44 méterről rúgott öngólt a válogatott olasz védő

2006.05.01. 14:46
Az olasz bajnokság harminchatodik fordulójának kétségkívül legfurcsább jelenete az volt, amikor az Internazionale válogatott védője, Marco Materazzi már túl a rendes játékidőn túl erősen adta haza a labdát kapusának, aki nem tudta hárítani a hatalmas löketet. A milánói csapat így nemcsak a meccset, de a második helyet is elveszítette.
Hosszú percekig fogta a fejét az Internazionale válogatott védője, Marco Materazzi a hétvégi hibája után, amit az Empoli elleni bajnokin követett el. A két gárda meccse feltehetően gól nélkül ért volna véget, ha a világ- és az Európa-bajnokságot is megjárt védő el nem dönti.

Materazzi döntötte el a meccset

A rendes játékidő utáni ráadásban csapata ki akarta harcolni a győzelmet, ezért nagy erőkkel és nyíltan támadott, Materazzi egyedül maradt hátul. Egy előrevágott labda aztán átszállt a feje felett, oldalra nyugodtan kirúghatta volna, ám alighanem a rátámadó csatár megzavarta, és inkább a hazaadást választotta.

Ezt azonban akkora erővel tette mintegy negyvennégy méterről, hogy a labda csak az ötösön pattant le, az Inter kapusa pedig a tizenhatoson állva dermedten nézte, hogy a rutinos védő ily módon dönti el a három pont sorsát, esélye sem volt a hárításra.

Az Inter már nem lehet második

A folytatásban már érdemleges esemény nem történt, az Empoli így három ponttal gazdagodott és biztosan bennmaradt, míg az Inter már harmadiknál jobb nem lehet, így a Bajnokok Ligájában ezúttal sem sikerült közvetlenül elérnie a főtáblát, megint a selejtezőben kell kezdenie.

Materazzi benne van a szövetségi kapitány, Marcello Lippi világbajnokságra készülő keretében, és a BL-elődöntőbe jutó spanyol Villarreal kacérkodik a leigazolásával, hacsak ez a gól nem rettenti el a klubot szándékától.

Van der Vaart hasonló hibát vétett

A Bundesligában két hónapja volt hasonló jelenetsor azzal a jelentős különbséggel, hogy akkor a hamburgi van der Vaart megfeledkezett arról, hogy kapustársa előrement fejelni egy szögletnél, és a felezővonalról automatikusan saját kapuja felé irányította a labdát. Amikor eszmélt, hiába eredt a jóval gyengébben megrúgott labda nyomába, már nem tudta megakadályozni az ellenfél Stuttgart csatárát, Gomezt, hogy az ötösről besegítse a kapuba. (A csatár csak biztosított magától is begurult volna.)