Auguszta
-4 °C
2 °C

Vereséggel kezdett a magyar csapat

2006.05.03. 19:17
Két perccel a befejezés előtt kapott góllal szenvedett vereséget a tizenhét éven aluliak Európa-bajnokságán a magyar labdarúgó-válogatott. A magyar társulat az első félidő első felében egyértelműen uralta a mérkőzést, kapufát is lőtt, a folytatásban viszont visszaesett.

A tizenhét éven aluliakból álló magyar labdarúgó-válogatott imponáló teljesítménnyel jutott be a második selejtező körből Európa legjobb nyolc csapata közé. Portugáliával szemben 1-1-et ért el Both József csapata, Ukrajnát és Svédországot egyaránt 4-0-ra múlta felül.

A továbbjutáshoz két meccset kell nyerni

A játékosok abban reménykedtek, hogy egy jó kezdés után meg sem állnak az elődöntőig, a Sampdoriát erősítő Koman Vladimir pedig azt sem tartotta kizártnak, hogy megszerzik a végső győzelmet.

Pillanatnyilag ettől átmenetileg távol került a társulat, de az oroszok elleni egygólos vereség után, ha a soron következő két meccsét - Luxemburg és Spanyolország - megnyeri a csapat, akkor továbbjuthat.

Dudás lövésénél a kapufa mentett

Az első meccsen cseppet sem kezdett lámpalázasan a magyar gárda, beszorította ellenfelét, sorra alakította ki helyzeteit, de ezeket a Dinamo Kijev által is kiszemelt - egymillió eurót adnának érte az ukránok - Németh Krisztián (MTK) kihagyta, illetve az orosz kapus bravúrral mentett.

A győri Dudás Ádám tizenhárom méteres kísérleténél már ő sem menthette volna meg csapatát, a kapufa azonban kisegítette. Az első veszélyes orosz helyzetre a harmincötödik percig kellett várni, akkor a magyar védők a helyükön voltak.

Morozov döntötte el a pontok sorsát

A második játékrészben kiegyenlítődött a játék, bő tíz perc után Fomin nagy helyzetben rontott. Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlenül végződik az összecsapás, akkor két perccel a vége előtt Morozov egy szöglet után négy méterről a kapu bal oldalába bólintott.

A csoport másik találkozóján a spanyolok kiütéses győzelmet arattak a házigazdák ellen, akik a következő fordulóban a magyar csapattal találkoznak. A másik csoportban a németek simán verték a belgákat, míg a csehek egy szoros meccsen bizonyultak jobbnak a szerbeknél.

Eredmények:
A csoport, 1. forduló:
Oroszország-Magyarország 1-0 (0-0)
Spanyolország-Luxemburg 7-1

B csoport, 1. forduló:
Németország-Belgium 4-0
Csehország-Szerbia és Montenegró 2-1