Piroska
-2 °C
5 °C

Csoda kellene Wayne Rooney-nak a vb-szerepléshez

2006.05.03. 15:59
Csökkentek a sérült Wayne Rooney esélyei a vb-részvételre, miután kiderült, lába nem csak egy helyen tört el. Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya ennek ellenére beválogatja a futballistát, igaz, tudja, csoda kellene a felépüléséhez.
Csoda kellene Wayne Rooney-nak, hogy ott legyen a világbajnokságon, állítja Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Duplán szerencsétlen becsúszás

#alt#
A sérülés utáni sokkoló pillanat (fotó: AFP)
A csapat legfontosabb játékosa a szombati Chelsea-Manchester United rangadón sérült meg, amikor Paolo Ferreira szerelés közben eltalálta a jobb lábfejét. A röntgenfelvételek a negyedik lábközépcsont törését mutatták, Rooney-nak hathetes pihenőt jósoltak, ami azt jelenti, a gárda első vb-meccsének napján kezdhetné újra az edzéseket.

"Kedden tudtam meg, hogy nem csak egy törése van - tájékoztatta Eriksson a Reuters hírügynökséget. - Szerintem van még esélye, néha csodák történnek az életben. De valójában nem tudom, ott lehet-e."

Mint Ronaldinho vagy Henry

Az angol lapok szerint Rooney szerdán ment újabb röntgenre, de orvosok és a játékos egyelőre nem nyilatkoztak az eredményekről. A felépülés feltételezett ideje csütörtökön derül ki, amikor a válogatott orvosa találkozik az MU doktorával.

Eriksson szerint legkiválóbb futballistája nem lesz ott a vb-n: "Hülye lennék, ha azt mondanám, hogy nem fog hiányozni. Olyan, mintha Brazília Ronaldinhót, Franciaország Henryt veszítené el."

A B-tervvel is jók lesznek

Tord Grip, Eriksson másodedzője már kedden pedzegette, számolniuk kell Rooney kiválásával. "Hamarosan el kell gondolkoznunk a B-terven, de hogy mi legyen az, még fogalmunk sincs" - idézte a szakembert a Sun című bulvárlap.

Főnöke viszont született optimista, úgy érzi, Rooney nélkül is a legjobbak között lesz csapata: "Szomorú történet, de az élet megy tovább, és a játékot a legjobb futballistád nélkül is folytatnod kell. Nagyon jó csapatunk van és remek keretünk. Bármi is történik, a vb-n nagyon, nagyon jók leszünk".

Az orvosok döntenek majd

Eriksonnak - csakúgy, mint az összes többi kapitánynak - május 15-ig kell leadnia 23 fős vb-keretét a FIFA-nak, de a svéd tréner már május 8-án közzé tesz egy 26 vagy 27 névből álló bő listát.

"Beválogatom, addig nem kerül ki a keretből, amíg az orvosok azt nem mondják, semmi esély a felépülésére" - nyilatkozta az edző.

A szerdai rossz hírek mellett Rooney csatártársa, Michael Owenről lehetőségeiről megalapozott bizalommal beszélt a szakvezető: "Michael fitt lesz a világbajnokságra. A három felkészülési meccsünkön visszanyerheti formáját".

Owen rendben lesz a vb-re

Owen december végén szenvedett Rooney-éhoz hasonló törést, amivel négy hónapig lábadozott. Egy újabb, korrekciós műtét után a hétvégén tért vissza a Newcastle-be, de a meccs végén fájlalta lábfejét, sántikálva jött le a pályáról. A röntgenfelvételek viszont nem mutattak ki károsodást, az orvosok szerint normális, hogy még fájdalmai vannak.

Anglia június 10-én Paraguayjal játssza első meccsét a németországi világbajnokságon, és az előtt egy nappal még hívhat be új futballistát a sérült vagy sérültek helyére Eriksson.