Gusztáv
-4 °C
1 °C

Magabiztos győzelem a házigazdák ellen az U17-es Eb-n

2006.05.05. 22:04
A magyar labdarúgó-válogatott második csoportmérkőzésén négy góllal nyert a házigazda Luxemburg ellen az U17-es Európa-bajnokságon.

A Luxemburgban rendezett U17-es Európa-bajnokság második magyar érdekeltségű találkozóján, Both József együttese a házigazdákkal találkozott és a mieink számára csak a győzelem volt elfogadható, hogy életben maradjanak továbbjutási reményeik.

A második félidőben remekeltek a mieink

A luxemburgiak hagyták ki a találkozó első helyzetét, amit a folytatásban eseménytelen mezőnyjáték követett. A magyar csapatnál volt többet a labda, de Némethék képtelenek voltak helyzetbe kerülni a jól szervezett luxemburgi védelem mellett.

A második játékrészben Németh révén hamar kétgólos vezetéshez jutott Both József együttese, amely a folytatásban egy büntetőből szerzett góllal és egy távoli lövéssel biztosította be a győzelmét. A találkozó végére már szembetűnő volt a magyar csapat fölénye, csak a győzelem aránya volt kérdéses.

A spanyolok már továbbjutottak

A csoport másik mérkőzésén a spanyolok gól nélküli első félidő után, magabiztosan verték az oroszokat, így már biztos, hogy továbbjutottak. A magyar együttesnek a továbbjutáshoz mindenképpen nyerni kell hétfőn a spanyolok ellen, mert az oroszok valószínűleg simán legyőzik a házigazdákat.

A másik csoportban az első játéknap két nyertese és két vesztese találkozott egymásra és mindkét találkozó döntetlenre végződött. Ez azt jelenti, a németek és a csehek roppant közel kerültek a továbbjutáshoz.

Eredmények:
A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Luxemburg 4-0 (0-0)
gól: Németh (42., 48.), Koman (64., 11-esből), Nikházy (77.)
Spanyolország-Oroszország 3-0

Az első körben:
Oroszország-Magyarország 1-0
Spanyolország-Luxemburg 7-1

május 8-án játszák.:
Magyarország-Spanyolország 17:30 ó
Oroszország-Luxemburg 17:30 ó

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Magyarország 3 (4-1), 3. Oroszország 3 (1-3), 4. Luxemburg 0

B csoport, 2. forduló:
Belgium - Szerbia-Montenegró 1-1
Németország-Csehország 0-0
Az állás: 1. Németország 4 pont (4-0), 2. Csehország 4 (2-1), 3. Szerbia-Montenegró 1 (2-3), 4. Belgium 1 (1-5)