Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Képesek vagyunk magas színvonalon játszani

2006.05.05. 12:54
A tizenhét év alatti labdarúgó Európa-bajnokság második mérkőzése előtt Koman Vladimir úgy nyilatkozott, hogy a szerdai, oroszok elleni vereség ellenére is bízik a továbbjutásban. Péntek este Luxemburg, hétfőn Spanyolország vár a mieinkre.
Az oroszok ellen egy balszerencsés góllal elveszített Eb-mérkőzés után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján a csapatkapitány, Koman Vladimirt kérdezték.

Koman hitt a magabiztos győzelemben

"Természetesen nagyon bosszantott a vereség, kivált a mutatott játékunk miatt. Ez egy nagyon rossz eredmény. Egyáltalán nem éreztem a meccs alatt, hogy még a döntetlent sem tudjuk elérni, mert nagyon sok helyzetünk volt. Azt hittem, magabiztosan fogunk nyerni" - értékelt az olasz Sampdoria légiósa.

A cikk szerzője rugalmas, egyszersmind sokoldalú játékosnak nevezi Komant, és kiemeli, hogy már tizennégy évesen kiszemelte őt a kilencvenes évek elején bajnoki címet szerző genovai csapat.

Képes a továbbjutásra a csapat

A Kárpátalján született játékos azt nem árulta el, mit mondott edzőjük, Both József a mérkőzés után, azt azonban kijelentette, hogy meg kell nyerniük a hátralévő két mérkőzésüket a továbbjutás érdekében, és erre képesnek is tartja a csapatot. Luxemburg pénteki legyőzése ígérkezik a könnyebb feladatnak, míg a hétfői spanyolok elleni találkozó lesz a nehezebb.

"Portugáliában, a második selejtező körben igazoltuk, hogy képesek vagyunk magas színvonalon játszani. A középpályán nagyszerű az összhang közöttünk" - vallotta be.

Koman megemlékezett arról: már az is nagy teljesítmény, hogy Magyarország bejutott a nyolcas döntőbe.