Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Király: Csak én maradtam ki a balhéból

2006.05.11. 09:51
Miután a Crystal Palace elbukta a Watford elleni osztályozót, nem jutott fel az angol élvonalba. A londoni csapat magyar kapusa, Király Gábor nem szeretne továbbra is a másodosztályban maradni, több első ligás csapatot is érdekelne az átigazolása. A kapust többször bosszantották társai hozzáállása: nem tapasztalt még olyat, hogy egy csapat egy félidővel a vége előtt feladja a küzdelmet.

Egy éve a Crystal Palace a szezon utolsó meccsén 2-2-es döntetlent ért el a Charlton otthonában, így kiesett az élvonalból. A másodosztályból az azonnali feljutás nem sikerült Király Gábor csapatának, mert az első kettő helyett az ötödik pozíciót érte el a klub, a Watford elleni osztályozón pedig veszített. Előbb hazai pályán három góllal alulmaradtak, a visszavágó, kedd késő este, gólnélküli döntetlen lett.

Egyedül nem nyerhetek

#alt#
Király Gábor a Palace-ban nem akar maradni

"Életemben nem tapasztaltam még olyat, mint az első osztályozón, hogy az első bekapott gól után a csapat, melynek én is része vagyok, feladta. Hiába rohantam a labdákért, hogy minél gyorsabban játékba hozzam, hiába hajtottam a többieket, hiába volt majdnem még egy félidő hátra, nem használt a szó. Ebben az évben egyébként azt tanultam meg, egyedül nem nyerhetek. A tizenöt fordulóval a vége előtt érezhetően elfogyott a lendület, nem hittünk kellőképpen a feljutásban. Volt néhány bosszantó meccsünk, de összességében nem ez volt a jellemző" - értékelte a szezont.

Király felelevenítette második osztályozós meccsük dulakodását is, amikor a pályáról kiguruló labdába a Watford edzője, Adrian Boothroyd finoman belecsőrözött. Erre a Palace csatára, Fitz Hall ellökte, az edző visszalökött, a csatár még nagyobb erővel válaszolt, a szakvezető átesett a kerítésen.

Túl a balhés és a szétválasztó időszakon is

"Nagy dulakodás támadt pillanatok alatt, huszonegyen lökdösődtek, csak Király Gabi nézte végig a kapujából az eseményeket. Úgy látszik, öregszem. Nekem is volt balhés korszakom, ezt a szétválasztó váltotta fel, mostanra pedig rájöttem, nincs értelme az energiát reklamálásra, kiabálásra, szópárbajra fecsérelni."

A kapus szerint minőség szempontjából nekik volt a legjobb játékosállományuk, de a rutintalanság miatt fontos meccseket nem sikerült hozniuk, néhányat pedig - érthetetlenül - félvállról vettek, azért nem lett meg a három pontjuk. Elismerte egyúttal, hogy ismét igazolódott a tétel: könnyebb bennmaradni, mint feljutni.

Londonban szeretne maradni

Király nem szeretné a másodosztályban tölteni a következő évet, egyszersmind nem szeretné kitölteni a szerződéséből még hátralévő egy évet a Palace-nál, de a döntés nem a saját kezében van.

"Kérőim vannak az első ligából, tavaly legkitartóbban a West Ham United érdeklődött, de az ügylet nem köttetett meg. Egyelőre - babonából is - nem szeretnék konkrétumokat mondani. Szerencsére az első évben bizonyítottam a Premier League-ben, Petr Cech mögött a második legjobb kapus lettem, ismerik a képességeimet, én pedig állok a váltás elébe. Már nyáron szeretném, ha rendeződne a sorsom, nem kellene télig várni. Jövőre egyébként is lejár a szerződésem, vagyis akkor már nem kaphat pénzt értem jelenlegi klubom, míg jelenleg még üzleti szempont vagyok."

Király Gábor szeretne Londonban maradni, és mivel az első osztályban hat fővárosi klub is van, a vágya könnyen teljesülhet.