Piroska
-2 °C
5 °C

A leghihetetlenebb öngól

2006.05.12. 10:23
Elképesztő öngólt fejelt április végén egy harmadosztályú kiesési futballrangadón Chris Brass, a Bury hátvédje. A látványos mozdulatot Ronaldinho is megirigyelné.
A futballtörténelem minden bizonnyal leglátványosabb öngólját szerezte a Darlington-Bury angol harmadosztályú kiesési rangadón április 21-én Chris Brass, a Bury védője.

"Ronaldinho watch and learn!"

A játékos a meccs nyolcadik percében egy jobbról érkezett, elrontott, beadásnak nem igazán nevezhető labdát akart kapásból, a feje fölött kivágni a tizenhatosról, de ahelyett, hogy legalább a térfél közepéig bikázta volna a labdát, saját orrát találta telibe: a labda a hálóba pattant.

Az elképesztő fejest a kapusnak esélye sem volt védeni, a hazai csapat előnybe került. Az összefoglalót alámondó riporter igen találóan készítette elő a hihetetlen mozdulatot: "Ronaldinho, figyelj, és tanulj!" (Az egész meccset nem közvetítette a tévé, de az öngól fölkerült az internetre.)

A végén nevetett

"Nem tudtam, nevessek vagy sírjak, hiszen a pálya másik végén megtapsoltak volna érte" - nyilatkozta később a 29 éves hátvéd.

#alt#
Klikk a képre!

Brass további balszerencséje, hogy az akciónál eltört az orra, mégsem volt elkeseredett a találkozó után, mert egy hosszabbításban szerzett góllal ők győztek.

"Eltört az orrom, de a miénk lett a három pont, amivel közelebb kerültünk a bennmaradáshoz" - idézte Brasst a teamtalk.com. Sőt, azóta a Bury sikeresen benn is maradt a harmadik ligában.

Nem lett újabb kiesés a vége

Chris Brass két éve, a York City játékosmenedzsereként már átélt egy kiesést, ráadásul csapata a ligából búcsúzott, az első amatőr osztályba.

Az utóbbi hetekben több öngól is született az európai futballpályákon, Brassén kívül a leglátványosabbat az olasz válogatott Marco Materazzi jegyezte, aki 44 méterről talált saját kapujába.