Auguszta
-3 °C
2 °C

Egyszer sem pattantam le az ellenfeleimről

2006.05.15. 23:59
A magyar labdarúgó-válogatott huszonkét éves középpályása, Huszti Szabolcs játéka átalakult a Franciaországban eltöltött egy év alatt, többet támadhatott, mint itthon, nem rendelték vissza állandóan a védősorba. Miután a Metz kiesett, nem szeretne a klubnál maradni, és mindenképpen élvonalbeli csapatnál akarja folytatni. Az Indexnek elmondta azt is, hogy alkata, apró termete miatt sohasem kezelték hátrányosan.

A hétvégén véget ért francia bajnokságtól Huszti Szabolcs góllal búcsúzott a kupagyőztes Paris St. Germain ellen: a Metz futballistája a nyolcvanhetedik percben egy szabadrúgás után csavart a tizenhatos vonaláról, középről a léc alá.

Huszti nem akar a másodosztályban maradni

#alt#
Huszti új frizurával (fotó: AFP)

"Az önbizalmamnak nagyon jót tett ez a gól, részben mert az első volt, részben mert nyertünk, így azért mégiscsak más a kiesés. A bennmaradásra sajnos kevés esélyünk volt, már korában eldőlt a sorsunk" - kezdte az Indexnek a ballábas játékos, akit még kétéves szerződés köt a Metzhez. Azonban semmiképp sem szeretne a másodosztályban maradni.

Számára az angol második vonal sem lenne túl vonzó, azt viszont egyelőre nem kommentálta, mit hoz a jövője, és hogy olasz élvonalbeli csapatok érdeklődnek utána. Ráadásként a Metz az azonnali visszajutást vette célba, ezért szeretnék, ha Huszti náluk maradna, így köztes megoldást kell találniuk.

Gyorsan felvette a ritmust

A százhetven centis magyar középpályás tizennyolcszor lépett pályára a bajnokságban, mindössze kétszer nem volt kezdő, és kétszer is hosszabb, hónapokig tartó sérülés hátráltatta, lágyéksérvét műteni is kellett.

"Mivel sokat kihagytam, nem lehetek elégedett a szezonommal, annak viszont örülök, hogy gyorsan, napok alatt fel tudtam venni a ritmust. Egyszer sem éreztették velem, hogy a magasságom miatt hátrányosan kezelnének, vagy hogy fizikailag gyengébb lennék. Ugyanígy nem zavartak el egyszer sem konditerembe a szokásos gyakorlásokon kívül. Egyszer sem pattantam le az ellenfeleimről az edzéseken, meccseken."

Megtetszett neki a bajnokság

Elismerte egyúttal, nagyon erősek a francia csapatok játékosai, különösen mert rengeteg labdarúgó-akadémia van az országban. zekben kemény képzést kapnak a fiatalok és tódulnak a tehetséges játékosok az élvonal felé. Ezekbe az iskolákba gyűjtik össze az afrikai játékosokat is.

Husztinak nagyon megtetszett a bajnokság színvonala, élvezte, hogy neves csapatok, játékosok - Wiltord, Juninho, Malouda - ellen kellett pályára lépnie.

Úgy érzi, játéka átalakult valamelyest: amíg itthon a Ferencvárosban kilencven százalékban a védekezéssel kellett töltenie, Metzben azt verték a fejébe, hogy legalább harminc százalékban a támadásokat kell segítenie.

A válogatott meccseken játszani szeretne

"Sokkal jobban tetszett a kinti játék, mint az itthoni, mert én alkatomból adódóan nem vagyok egy tipikus, balbekk posztján használható focista. Az emberfogásból többnyire kimaradtam, de azt hiszem, igyekeztem a hiányosságaimat labdatartással, pontos passzokkal pótolni."

Huszti reméli a válogatott két nyári felkészülési meccsén, előbb Új-Zéland, majd Anglia ellen is beveti Bozsik Péter szövetségi kapitány.