Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Jobbak voltunk, mint a 'Boro

2006.05.16. 20:28
Vakbélműtéte miatt kihagyott néhány meccset a portugál Guimaraesben Dragóner Attila, de így is huszonnégy mérkőzéssel vette ki a részét a kudarcból, csapata kieséséből. A válogatott védő nem akar a másodosztályban maradni, és bízik abban, hogy egy neves portugál klubnál még felhívhatja magára Bozsik Péter kapitány figyelmét.
Dragóner Attila 2004 októberében mutatkozott be a portugál Vitoria Guimaraes csapatában, az egyik legelismertebb sportnapilap az őszi meccsek után a liga tizenegy legjobb játékosa közé választotta. Az idény végén csapata az ötödik helyet érte el, ami a nemzetközi kupaszereplést jelentette. Idén azonban hatalmas meglepetésre - negyvennyolc év után - elbúcsúztak az élvonaltól.

Kéthetes kényszerpihenő vakbélműtét miatt

"Az egész várost megviselte a kiesésünk, az emberek nem értették, mi történt, csak azt láthatták, hogy nincs tudatos csapattervezés, erősítés. A Bolton elleni UEFA-kupa-meccsünk után például négy ifistával játszottunk a következő bajnokin. Errefelé imádják a futballt, de a klubelnökök tipikus mediterrán, nem a munkafegyelmükről híres emberek, ezért az sem meglepő, hogy Trapattoni és Ronald Koeman is mindössze egy évet maradt a Benficánál."

A válogatott védőt második szezonjában sérülés hátráltatta, ám így is játszott huszonnégy mérkőzést, pedig a vakbélműtéte után két hetet ágyban kellett öltenie, még csak nem is kocoghatott. "Akkora vagány még én sem vagyok, hogy mozogni mertem volna, így igencsak nehéz volt visszailleszkedni, felvenni a ritmust újból."

Az élvonalban akar szerepelni

Dragónernek lejárt a szerződése a Guimaraesnél, és hétfőn eldőlt, semmiképp sem marad a másodosztályú klubnál, mert még harminckét évesen érez magában annyi erőt, hogy az élvonalban egy rangos csapatban is helyet kapjon.

"Egyelőre tárgyalási időszakban vagyok, a fiam tökéletesen beszél portugálul, az egész család jól érzi itt magát, kézenfekvő, hogy maradni szeretnénk" - érvelt a középhátvéd, és elárulta, hogy az arsenalos Ashley Cole "csapattársa" egy angol menedzserirodán keresztül.

Szeretne válogatott lenni

A játékos kissé csalódottan vette tudomásul, hogy Bozsik Péter szövetségi kapitány nem számít rá. "Az elmúlt két év után már nem lep meg semmi. Egyetértek vele, hogy húsz, huszonöt válogatott képességű játékos van Magyarországon, nyolcvan viszont semmi esetre sem. Ha a kapitány úr megtalálja a védelmet, és nyerünk, akkor örülni fogok a sikernek, ha nem, akkor készen állok arra, hogy ismét a nemzeti csapatban játsszak" - mondta, és egyúttal bízik abban, hogy egy neves csapatban képes felhívni magára a figyelmet.

A Sevilla és a Bolton ellen is játszott az UEFA-Kupában

A Guimaraes az UEFA-kupa csoportkörében a későbbi győztes spanyol Sevillával szerepelt együtt, 3-1-re kikaptak idegenben. "Jobbak voltunk, mint a 'Boro" - jegyezte meg viccesen, utalva arra, hogy az angolok a fináléban 4-0-ra kaptak ki.

Hozzátette, Kanoutét és Saviolát kellett feltartóztatnia, akik nagyon gyorsak voltak, és jól cseleztek, így nem volt könnyű dolga. Emellett a Bolton elleni hazai találkozójuk volt számára a legemlékezetesebb a sorozatból, még ha nem is nyerték azt meg, egy perccel a vége előtt egyenlített ugyanis az angol csapat.

Fejhajtás a halott barátok emléke előtt

Dragóner még a héten hazatér, első dolgaként barátai meglátogatását tervezi - sajnos csak a temetőben. "Simon Tibi, Zavadszky és Nagy Norbi sírjához is elmegyek, döbbenetes, hogy már nincsenek közöttünk."

Ezenkívül a bíróságon is lesz dolga, mert a Blikk ellen még tavaly pert indított személyiségi jogainak megsértése miatt, és reményei szerint pár millióval gazdagabban zárja az ügyet.