Ágnes
-1 °C
2 °C

A BL-döntő bírója már bánja a kiállítást

2006.05.18. 19:02
A szerda esti Bajnokok Ligája-döntőn az Arsenal kapusát kiállító játékvezető, Terje Hauge elismerte, elhamarkodottan mutatta fel a piroslapot Jens Lehmannak.

A norvég Terje Hauge bíró ténykedését kifogásolták a leginkább a Bajnokok Ligája-döntőben a Barcelona ellen vesztes Arsenal játékosai és edzője. A játékvezető a 18. percben kiállította a londoni együttes kapusát, Jens Lehmannt, aki utolsó emberként éppen a tizenhatos vonalán szabálytalankodott Samuel Eto'óval szemben. Noha a továbbguruló labdát Ludovic Guily a kapuba lőtte, Hauge érvénytelenítette a találatot, Lehmann-nak felmutatta a pirosat és szabadrúgást ítélt majdnem a tizenhatos vonaláról.

Tévedtem, de jól vezettem a meccset


Kattintson!

A főszereplő Lehmann tévesnek mondta a döntést, a kiemelkedően játszó Thierry Henry szerint a bíró tendenciózusan tévedett a kárukra.

Egy norvég lapnak nyilatkozva Hauge elismerte: tévedett.

"Szerettem volna néhány pillanatot gondolkodni, mielőtt döntök. Ha ezt megtettem volna, megadtam volna a gólt és sárgalapot mutatok fel. Más körülmények között természetesen máshogyan döntöttem volna, de ez most főleg azon múlott, hogyan helyezkedtem az adott szituációban. Minden gyorsan történik a pályán, és úgy tűnt, fizikai érintkezés történt. És az eset a partjelző 'területén' történt, nem volt okom kételkedni a szavában."

A BBC írása szerint Hauge azt mondta, annál is nehezebb volt a döntés, mivel a Lehmann volt az első, akit kiállítottak a BL (vagy elődje, a BEK) döntőjében. A norvég megérti az Arsenal frusztrációját, mivel nagyon nagy mérkőzést játszottak, de kell néhány nap, amíg körültekintően meg tudják ítélni, mi is történt valójában. Hauge a saját teljesítményével elégedett volt, úgy érzi, jól vezetette a BL-döntőt.

Lehmann a gyerekeihez futott

A kiállított kapus, Lehmann a lelátóra menekült a piroslap után. "Nehéz leírni, mit érez az ember egy ilyen helyzetben, amikor olyan sok mindent elképzelt, aztán húsz perc alatt elszáll. Rögtön a lelátóra szaladtam, a gyerekeim is odajöttek, együtt néztük végig a meccset. Ha 1-0 maradt volna, akkor nagyon boldog lennék, de most egyszerűen csak szomorú vagyok" - mondta a Bildnek a német válogatott kapusa.