Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Majd' ötmilliárd forintot kap a Barcelona a BL-győzelemért

2006.05.18. 16:03
Természetesen a végső győztes Barcelona kereste a legtöbbet a labdarúgó Bajnokok Ligája idei sorozatában. A döntőt elvesztő Arsenal se járt rosszul, de még a csoportmeccseken pontot sem szerző csapatok is 3,5 millió eurót kerestek.

A labdarúgó Bajnokok Ligájában győztes FC Barcelona 17,8 millió eurót (4,7 milliárd forint), a párizsi döntőben alulmaradó Arsenal pedig 15,3 millió eurót (4,044 milliárd forint) kap a sportág európai szövetségétől (UEFA) az idei sorozatbeli szerepléséért. Mint ismert, a szerdai döntőben a spanyol csapat 2-1-re győzött a meccs nagyrészét emberhátrányban játszó riválisával szemben. (Egy euró=264 forint.)

Minimum 3,5 millió eurót keres egy csapat


Kattintson!

Az UEFA összesen 453 millió eurót oszt szét a BL főtábláján szereplő 32 csapat, illetve a rajtuk keresztül érintett szövetségek között. Utóbbiak együttvéve 22,5 milliót kapnak.

A csoportkörbe kerülésért 1,6 millió jár valamennyi klubnak, majd mérkőzésenként 321 ezer eurót ér a pályára lépés, ehhez pedig a döntetlenért 161 ezer, a győzelemért 321 ezer eurós prémium jön. Ez azt jelenti, hogy minimum 3,5 millió euróval gazdagodik egy egyesület, ha a főtáblán szerepel.

Pluszba jön a közvetítési jogdíj és jegybevétel

A nyolcaddöntő résztvevői újra bezsebelhetnek 1,6 milliót, majd a negyeddöntősök 1,9, az elődöntősök pedig 2,6 milliót függetlenül az eredményektől. Ehhez jönnek a bónuszok. A finálé győztese 6,4, vesztese 3,9 milliót kap. A szereplésért járó pénz mellett a csapatok a közvetítési jogdíjakból és jegybevételekből is komoly bevételre tehetnek szert.