Valér
4 °C
8 °C

Nagy Balázs lesz a foci-vb magyar résztvevője

2006.05.22. 14:52
Góliát-McDonald's FC 18. születésnapi gáláján a jelenlegi labdarúgó-válogatott részvételével, az egyesület díszelnöke Szepesi György kisorsolta azt a játékost, aki a németországi labdarúgó világbajnokság dortmundi elődöntőjében kísérhet be egy világsztárt.

"Örömmel jöttünk el, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a példaképteremtés rendkívül fontos a kisgyerekek számára. Itt most rengeteg gyerek van körülöttünk, remélem közülük minél többen eljutnak majd odáig, hogy hasonlóképpen példaképpé válhassanak egy újabb generáció számára" - mondta Bozsik Péter, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Góliát-McDonald's FC 18. születésnapi gáláján.

Szepesi György sorsolta ki a győztest

A hazai viszonylatban a legtöbb gyermek labdarúgót foglalkoztató diáksport egyesület díszelnöke, Dr. Szepesi György a gálán kisorsolta annak a játékosnak a nevét, aki július 4-én a Nemzetközi McDonald's Játékoskísérő Programjának a keretében a labdarúgó világbajnokság elődöntőjében pályára kísérhet egy világsztárt. A szerencse Nagy Balázsnak (1997., Kisvárda, Vári Emil Általános Iskola) kedvezett, aki edzője kíséretében utazhat a négy napos jutalomútra.

Détári Lajos szövetségi edző is részt vett a rendezvényen. Az egykori világválogatott játékos szerint jó döntés volt, amikor 18 évvel ezelőtt elvállalta a Góliát díszelnöki tisztét, hiszen nagy utat bejárva több mint 120.000 gyermeket sikerült bevonniuk a labdarúgás vérkeringésébe. Az pedig külön öröm, hogy a jelenlegi válogatott keretben is négy olyan játékos található (Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán, Bodor Boldizsár és Vanczák Vilmos), aki náluk kezdett el megismerkedni a sportág alapjaival."

Lőw szerint csak mazsolázni kell

"A mai napig tisztán emlékszem, ahogy egy Góliátos tornán Rostás Sándor, Kozma István díjat adott át nekem és megkérdezte, hogy nem lenne-e kedvem az Újpestben focizni. Erre lenne szükség manapság is, itt focizik az egyesületben több mint 18.000 gyerek, az egyesületeknek csak mazsolázni kell közülük" - mondta Lőw Zsolt, aki szintén az egyesületben kezdte karrierjét.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a jubileumi rendezvény fővédnöke, Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke, Kmety Ildikó, az újonnan kinevezett MLSZ-főtitkár, és mellettük, a teljes magyar labdarúgó válogatott kerete, akik az ünnepség után utaztak el Dunavarsányba, az Új-Zéland elleni mérkőzésre való felkészülésre.