Valér
4 °C
8 °C

Németh Krisztiánt vinné az Ajax

2006.05.22. 10:38
A leghíresebb holland labdarúgó klub, az Ajax Amsterdam új edzője, Henk Ten Cate egy tv-műsorban kijelentette, szerződtetni akar egy 17 éves magyar tehetséget. A tréner nem mondta ki Németh Krisztián nevét, de a holland sajtó szerint is csak róla lehet szó.
"Az Ajax és én is nagyon szeretnénk megszerezni egy rendkívül tehetséges 17 éves magyar focistát" - nyilatkozta az NOS holland tévécsatorna vasárnap esti Studio Voetbal című műsorában Henk Ten Cate, az Ajax Amsterdam labdarúgó csapatának új vezetőedzője.

Csak Németh lehet a kiszemelt

Konkrétan nem mondta ki, de a helyi sajtó biztosra veszi, hogy a Barcelonától érkező tréner Németh Krisztiánra, az MTK tinédzser tehetségére gondolt.

Ten Cate 2000-ben volt az MTK szakvezetője, és a legismertebb holland futballmagazin, a Voetbal International honlapja, a vi.nl kiemeli, hogy továbbra is remek kapcsolatban van a klubbal.

Mesterhármassal lett ismert

Németh Krisztián márciusban, az U17-es Eb selejtező tornáján tűnt föl, amelyen a magyar válogatott veretlenül nyerte csoportját, és jutott ki a májusi Európa-bajnokságra. A fiatal játékos az Ukrajna elleni mesterhármassal hívta föl magára a figyelmet, majd a nyolcas döntőben Luxemburgnak is lőtt két gólt.

Ten Cate a Barcelonával mindent megnyert

Henk Ten Cate az elmúlt három évben az FC Barcelonánál a vezetőedző Frank Rijkaard első számú segítője, pályaedzője volt. Tavaly spanyol bajnokságot nyertek az egyesülettel, idén ezt megismételték, és a Bajnokok Ligája döntőjében is győztek, az Arsenal ellen.