Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Az igazi profizmus becsempészni egy mókust a meccsre

2006.05.23. 14:42
A legfoglalkoztatottabb magyar sportriporter, Hajdú B. István a Törzsasztalban olvasói kérdésekre válaszolva elmondta, sok helyen járt, de keveset látott utazásai során, hiszen kötött programja van a Bajnokok Ligája-közvetítések során. A régi generációból Vitray Tamás, Gyulai István és Knézy Jenő a példakép, míg a maiak közül Faragó Richárdot és Méhes Gábort tartja a legtöbbre. Emellett beszélt a vb-esélyekről, a Highbury mókusáról és a szalontüdőről is.

A labdarúgó Bajnokok Ligáját három éve közvetítő és élete első világbajnokságára készülő Hajdú B. István volt kedden az Index-Törzsasztal vendége. A jelenleg talán legnépszerűbb riporter olvasói kérdésekre válaszolva elmondta, ha alig féléves fia is riporterkedésre adná a fejét, csak annyit mondana neki: Legyél jobb, mint apád!

Faragó és Méhes a nyerő

Az interjúból kiderült, hogy a pályatárs Faragó Richárddal tizenöt éve jó barátok és ezen olyan kicsinység, mint hogy melyikük melyik csatornánál dolgozik, nem változtat. Egyébként a mai sportriporteri generációból - elismerten elfogultan - Faragót és Méhes Gábort tartja a legjobbnak, véleménye szerint mindketten bárhol megállnák a helyüket.

Véleménye szerint volt kockázata annak, amikor 2003-ban szabadúszó lett benne volt, hogy a BL-meccseken kívül mást nem fog közvetíteni. Egy évig ez így is volt, de vállalta, hiszen három év alatt 75 BL-találkozót a helyszínről kommetálni, kihagyhatatlan lehetőségnek tűnt. "Azóta közvetítettem olimpiai aranyat és feltehetően fogok foci-vb-döntőt, azt hiszem jól választottam."


Hajdú B. István
(fotó: Nagy Attila)

Brazília és a szakállasok

A BL-napok menetrendjére adott válaszából kiderült, egy napja a Ferihegy-BL-város-szálloda-stadion- szálloda vonalon zajlik, majd másnap reggel irány a másik város és ugyanez a menetrend. Eddigi BL-es pályafutása során a legnehezebben a Deportivo pályájára jutott el, mert az van a legmesszebb. "Munkaállomásai" közül Sydney volt a legszebb, de sok hely van a világon, ahol volt, de a meccsen kívül semmit sem látott, így egyszer nyugodt körülmények között bejárná Londont, Párizst, Barcelonát stb.

Az idei BL-szezonban véleménye szerint a legjobb csapat a Barcelona volt, míg a legjobb meccs talán a döntő, valamint a két Barca-Milan a Benfica-Manchester United, valamint a Lyon-Real Madrid összecsapások. A válogatottak közül Brazília a kedvenc, míg a játékosoknál Ronaldinho, Steven Gerrard, Andrij Sevcsenko és Alessandro Nesta a jelenlegi nagy kedvenc. Ugyanakkor a múltban Róth Antalt és Disztl Pétert szakálluk miatt szerette.

Meglepetés spanyolok, gyenge németek

A vb-n a brazilokra szavazna, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az argentinok vagy az olaszok játsszák a döntőt. Az angolok középpályás sorát fantasztikusnak tartja, míg abban biztos, hogy a németek nem jutnak el a legjobb négyig. A legnagyobb meglepetést a spanyoloktól várja és bízik benne, a bíráskodás nem lesz olyan befolyással az eredményekre, mint volt négy éve.

Az olasz bundabotrányról nem tudott véleményt mondani, hiszen még azt sem tudni, az ügy melyik részében jár, miként önmaga legjobb és legrosszabb közvetítését sem tudta megnevezni. Egy dologban volt biztos, hogy a leghálásabb dolog nagyot üvölteni egy váratlan magyar gólnál


Szorgalmasan válaszolgatott (fotó: Nagy Attila)

NBA, gulyás, szalontüdő

Az online interjúból kiderült, rajong az amerikai futballért és az NBA-ért, míg a gasztronómiai kérdésre adott válaszából azt is megtudhatták, alkoholt nem iszik és a gulyás-halászlé párharcban az előbbi, míg a pacal vagy szalontüdő "csatában" az utóbbi a nyerő.

Voltak akik gratuláltak stílusához, míg akadtak akik éppen ezt kifogásolták. Véleménye szerint a poénokra előre nem nagyon lehet felkészülni, hiszen, hogy egy mókus befut egy BL-meccsen a pályára, az nem tipikus. Persze nyilván az igazi profizmus ott kezdődne, ha ő becsempészne egy mókust, és a kellő pillanatban elengedné.

Vitray, Gyulai és Knézy a példaképek

A korábbi generációból Vitray Tamást, Gyulai Istvánt és Knézy Jenőt nagyon szerette, míg a külföldiek közül az angol John Helm, a Német Werner Hansch és a norvég Roar Stokke a nagy kedvence.