Ágnes
-1 °C
2 °C

Wayne Rooney túl gyorsan gyógyul

2006.05.24. 12:34
Elbocsátotta Wayne Rooney-t kezelő orvosát, dr. Mike Stone-t a Manchester United. A hivatalos indoklás szerint nem futballhoz vagy bármelyik játékosukhoz köthető véleménykülönbség miatt kellett távoznia. A sajtó azonban biztos benne: azért kell mennie, mert Alex Ferguson akaratával ellentétben már a világbajnokságra fel akarta készíteni a sérült játékost.
Menesztették a Manchester United labdarúgócsapatának vezetői az együttes orvosát, dr. Mike Stone-t, aki Wayne Rooney, a klub és az angol válogatott sérült csatárának rehabilitációs kezelését irányította.

A pontos okot nem árulták el


Az orvos állásába került Rooney lába? (fotó: AFP)
A bajnokságban második helyen zárt együttes hivatalos indoklása szerint a szerződés felbontása "külső okok" miatt történt.

"Dr. Stone egy véleménykülönbség miatt távozott, de nem futballról vagy egészségügyi kérdésről van. Egyetlen United-játékos ellátásával sincs összefüggésben az ügy" - írta az MU közleményében.

Rooney mielőbbi felépülésén dolgozott

A szigetországi lapok ugyanakkor állítják, a manchesteri vezetők azért haragudtak meg a tíz éve az MU-nál dolgozó Stone-ra, mert az ő álláspontjukkal ellentétben az igazságot sugallta a válogatott orvosainak. Vagyis azt, hogy a lábközépcsont-törést szenvedett Rooney valószínűleg felépül a június 9-én rajtoló világbajnokságra.

"Azonnal elhagyom a klubot, megtisztelő volt veletek dolgozni" - idézte Dr. Stone volt munkatársainak írt búcsúlevelét a BBC honlapja.

Ferguson a klubszezonra akar egészséges Rooney-t

Alex Ferguson MU-menedzser játékosa április 29-i megsérülése után többször hangoztatta, hogy az angol válogatottban alapembernek számító Rooney világbajnoki játékára kevés az esély, és csak akkor egyeznek bele, ha teljesen egészséges lesz. A skót edző nem titkolta, célja, hogy az augusztusi Premier League-rajtra egészséges legyen legjobb futballistája.

Hétfőn viszont Leif Sward, a válogatott orvosa a Stone-nal történt egyeztetése után úgy nyilatkozott: a húszéves csatár rohamosan gyógyul, és talán már a csoportmeccseken pályára léphet Németországban.

Csütörtökön kiderül, utazhat-e Rooney

Rooney valós állapota csütörtökön derül ki, amikor újabb MRI-vizsgálaton esik át. Valószínűleg eldől az is, érdemes-e elutaznia Németországba. Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány jelezte, ha van esély rá, hogy a kieséses körben pályára lépjen a csatár, magával viszi.