Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kirúgásból esett gól után kapott ki Anglia B

2006.05.26. 10:04
A világbajnokságra készülő angol futballválogatott tartalékjai meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedtek a tíz emberrel játszó Fehéroroszországtól. A keleti csapat egyenlítő gólja előtt megsérült a harmadik számú kapus, Robert Green: elesett, így lőhetett a kapuba Vitalij Kutuzov.

Visszatért csütörtök este az angol válogatottba Michael Owen és bemutatkozhatott a felnőttek között az Arsenal 17 éves játékosa, Theo Walcott is. Sven-Göran Eriksson tartalékjainak Fehéroszország 2-1-re ellen elveszített mérkőzésén azonban veszteség is érte a hazai csapatot. Megsérült ugyanis a harmadik számú kapus, Robert Green.


Kattintson!

A norwichi játékos csapata 1-0-s vezetésénél majdnem bevédett egy vendég szabadrúgást és ekkor meghúzódott a lágyéka. Ezután kirúgáshoz készülődött, de rosszul is támasztotta le lábát, a labdát már nem tudta jól megrúgni, az Vitalij Kutuzovhoz pattant és a fehérorosz könnyedén egyenlített. Nem volt felhőtlen a gólöröm, Greenen meg látszott, nem tudja folytatni és percekig állt sérülése miatt a játék. Végül lecserélte őt Eriksson és ki is derült, nem lehet ott a világbajnokságon. Helyette a liverpooli Scott Carson utazik majd.

Az említett Walcott tíz perccel később jött be és lendített csapata játékán, többször is megkeverte a fehérorosz védőket. A gól azonban neki sem jött össze, társainak sem, még azután sem, hogy Szergej Omeljancsuknak a második sárgája miatt el kellett hagynia a pályát.

A fehéroroszok a 80. percben Kornilenko révén a vezetést és a győzelmet is megszerezték.

Anglia legközelebb kedden Manchesterben a Bozsik Péter irányította magyar válogatott ellen lép pályára, akkor már várhatóan legerősebb összeállításában.

Jegyzőkönyv

Anglia "B"-Fehéroroszország 1-2 (1-0)
Anglia: James (Green 45.; Carson 53.) - Hargreaves, Campbell, Carragher, Ashley Cole - Lennon, Jenas (Walcott 62.), Carrick, Downing (Defoe 79) - Owen (Joe Cole 61), Crouch (Dawson 79)
Gól: Jenas (35.), illetve Kutuzov (50.), Kornilenko (80.)
Piros lap: Omeljancsuk (73.)