Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ferguson nyert, Rooney kihagyja a vb elejét

2006.05.26. 13:27
Bár az elmúlt napokban olyan vélemények is voltak, hogy az angol válogatott csatára, Wayne Rooney lába szépen gyógyul, klubja világossá tette, a játékos a világbajnokság csoportmérkőzésein biztosan nem lép pályára. Ezzel a Manchester United és menedzsere, Alex Ferguson akarata érvényesül, bár ő mindent gyanúsítgatást cáfol.

Lezárult a 'Wayne Rooney játszik-e a világbajnokságon?' társasjáték - a legalábbis egyelőre. Úgy tűnik, a csoportmeccseken biztosan nem lesz ott a támadózseni.


Rooney egyelőre csak viaszba öntve ünnepelhet (fotó: AFP)

Az angol válogatott húszéves csatára április végén sérült meg a Chelsea elleni sorsdöntő bajnokin. Egy rossz lépésnél eltörött a lábközépcsontja, akárcsak néhány hónappal korábban támadótársának, Michael Owennek. Azóta folyik a találgatás, ott lehet-e a németországi világbajnokságon, amelyre a szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson állapota ellenére benevezte. A svéd gyorsan világossá tette, ha van esély rá, hogy egyetlen percet is játsszon a Manchester United játékosa, akkor elviszi a tornára.

Ugyanakkor klubedzője, Sir Alex Feguson az első pillanattól jelezte, nem örül a svéd buzgóságának, Rooney csak akkor mehet, ha teljesen gyógyult. A dörzsölt skót mindent meg is tett, hogy akarata érvényesüljön, hiszen neki az az érdeke, hogy a csatár a bajnokság kezdetére, illetve a Bajnokok Ligája-szezon indulására legyen teljes értékű.

Ennek érdekében kirúgatta a klubtól a játékost kezelő dr. Mike Stone-t, mert a szakember azt mondta a válogatott orvosainak, hogy Rooney akár a vb kezdetére is egészséges lehet.

Csütörtökön újra megvizsgálták az egykori Everton-támadót, és a Manchester United pénteken közölte: a játékos a vb csoportmeccsein biztosan nem lép pályára, még nem terhelhető a lába. Újabb vizsgálatra lesz majd szükség, hogy kiderítsék, a világbajnokságon egyáltalán szerepelhet-e.

" A legkárosabb dolog, ami elhangzott, hogy mi nem akarjuk, hogy Wayne Rooney utazzon. Ha van egyetlen játékos is, aki szeretném, hogy ott legyen, az ő. Wayne futballklubunk egyik legfontosabb játékosa és azt akarom, hogy játsszon a vb-n. Ezt mondtam neki az első naptól kezdve" - kommentálta a történteket és a véleményeket a klub tévéjének Sir Alex.

A mindig elegáns és diplomatikus Eriksson is Fergusonnal egybehangzóan nyilatkozott. "Nagyon várom már, hogy Wayne vasárnap csatlakozzon a csapat többi tagjához. Beszéltem Sir Alex Fergusonnal ma, nagyon jó beszélgetés volt. Minden találgatás ellenére mindvégig nagyon pozitív volt a párbeszéd a Manchester Uniteddel. Még mindig reménykedünk, hogy a második vizsgálat javulást mutat és Wayne megmutathatja magát a vb-n.