Klaudia
-4 °C
2 °C

Német-henger, elefántcsontparti bombagól

2006.05.28. 11:56
A világbajnokságra készülő, az érmekre is esélyes válogatottak közül a franciák és a hollandok is egy góllal nyertek. A spanyolok nem bírtak az oroszokkal, a szerbek az ezúttal a vb-től távolmaradó Uruguay ellen játszottak döntetlent. A németek lesöpörték Luxemburgot, Trinidad fölényben volt, mégis veszített, Elefántcsontpart ritkán látható gólt rúgott.

Németország hatalmas, 4-1-es zakót kapott az olaszoktól március első napján, barátságos mérkőzésen, utána az Egyesült Államokat ugyanilyen arányban verte. Luxemburg ellen nem lehetett kérdéses a győzelem, legfeljebb annak aránya. A sérült Ballackot nélkülöző társulat végül hétig jutott, a ráadásban kétszer is eredményesek voltak.

Nistelrooy lőtte a győztes holland gólt

A hollandok jóval nehezebb riválist választottak, hiszen Kamerun hajszállal maradt csak le a világbajnokságról. A szakadó esőben nagy lendülettel játszottak a narancssárgák, ha az Espanyol kapusa, Kameni nem véd kiválóan, akkor alighanem még nagyobb lett volna a különbség. A gólt a Manchesterben kegyvesztetté váló van Nistelrooy szerezte, Cocu előreívelés után Ooijer visszafejelte eléje a labdát, ő pedig tíz méterről nem hibázott.

A szerbek Sztankovics szélről belőtt labdájával és góljával szereztek vezetést Belgrádban a vb-től távolmaradó Uruguay ellen, a hajrában azonban a vendégek egyenlítettek, ez volt az "uruk" második kapuralövése. Pillanatokkal a lefújás előtt a két méternél is magasabb Zsigics megszerezhette volna a győzelmet, de centikkel föléfejelt.

Fae bevarrta Baselben

A franciáknál Malouda mellel átvette a labdát, és a léc segítségével a kapuba juttatta, Trinidad ugyan fölényben volt Wales ellen, mégsem tudott nyerni. A spanyolok gólig sem jutottak, igaz az oroszok sem tudták bevenni a kapujukat.

A Svájc-Elefántcsontpart mérkőzés változatos harcot hozott, és az első félidőben egy szerencsés hazai gólt. A fordulás után viszont egyenlített Elefántcsontpart. A hazaiak kezdték el a játékrészt, aztán gyorsan elveszítették a labdát, Fae pedig huszonöt méterről ballal - nagy erővel - kilőtte a bal felső sarkot.

Jegyzőkönyv:
Franciaország-Mexikó 1-0 (1-0)
gól: Malouda (45+1.)
Hollandia-Kamerun 1-0 (1-0)
g: van Nistelrooy (23.)
piros lap: Saidou (86., Kamerun)
Dánia-Paraguay 1-1 (0-1)
g: Tomasson (54.), illetve Cardozo (20.)
Szerbia-Montenegró - Uruguay 1-1 (1-0)
g: Stankovic (18.), illetve Godin (80.)
Portugália - Zöld-foki-szigetek 4-1 (2-1)
g: Pauleta (1., 38., 84.), Petit (60.), illetve Meira (19., öngól)
Wales-Trinidad és Tobago 2-1 (1-1)
g: Earnshaw (38., 87.), illetve S. John (33.)
Svájc-Elefántcsontpart 1-1 (1-0)
gól: Barnetta (32.), illetve Fae (47.)
Németország-Luxemburg 7-0 (3-0)
g: Klose (5., 59.), Frings (19., 11-esből), Podolski (36., 65., a másodikat 11-esből), Neuville (91., 92.)
Egyesült Államok-Venezuela 2-0 (1-0)
g: Ching (36.), Dempsey (73.)
kiállítva: Bocanegra (82., amerikai)
Törökország-Ghána 1-1 (1-0)
g: Nihat Kahveci (17.), illetve Amoah (60.)
Spanyolország-Oroszország 0-0