Bozsik: Az angolok nem tudtak mit kezdeni velünk

2006.05.31. 01:11
Pozitívan értékelte a keddi, Anglia elleni 3-1-es vereséget Bozsik Péter, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerint hetven percen át kifejezetten jól játszottunk, öt-öt perc kihagyás miatt kaptunk ki. A maradék tízről nem beszélt. Nyilatkozatok a helyszínről.
"Örülök, hogy volt tartása a csapatnak" - kezdte értékelését a keddi, 3-1-re végződött Anglia-Magyarország barátságos futballmeccs után Bozsik Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

"Tanácstalanok voltak"

Az edző az Indexnek azt mondta, "az első félidőben az angolok tanácstalanok voltak, nem tudtak mit kezdeni a játékunkkal, és ekkor megúsztuk azt, amit a szünet után már nem".

A félidő előtt tizenegyest és nagy helyzeteknél hárított a válogatott, az újrakezdést követően viszont öt perc alatt két gólt kapott.

Bozsik szerint "pozitív, hogy mindkét félidőben csak 5-5 perc volt, amikor nem voltunk képesek a saját elképzeléseink szerint játszani, míg 70 percen át igen".

Eriksson gratulált Bozsikéknak

A szakember minden játékosát megdicsérte, de különösen Égerrel, Molnárral és Dárdaival, illetve azzal volt elégedett, hogy a szépítő gól után "mentünk a döntetlenért".


Klikk a képre!

A meccs utáni sajtótájékoztatón a másik oldalról Sven-Göran Eriksson, az angolok szövetségi kapitánya gratulált az egész magyar gárdának, nem titkolta, az jobb volt, mint gondolta.

Beckham formában van

Sajátjai közül a nagyszerűen játszó David Beckhamet dicsérte - "nem értem, miért kritizálják annyit" -, és kijelentette: "a keddi kezdő összeállításban a legerősebb az angol válogatott, az viszont nem biztos, hogy ez fog kezdeni a vb-n".

"Crouch is bizonyította, hogy remek futballista, szép gólt lőtt, és remek gól volt a magyaroké is. Walcott sebessége feltűnő volt, a fiú önbizalma egyre jobban kezd megjönni, a világbajnokságon fontos lehet a gyorsasága" - beszélt a sokat bírált csatáráról, illetve 17 éves felfedezettjéről Eriksson.

Jamaica, majd a világbajnokság

Csapata még egy felkészülési meccset játszik, Jamaica ellen, majd elutazik a németországi edzőtáborba, ahol június 10-én Paraguay ellen rajtol a világbajnokságon.  • Hírek
  • Bankszámla