Auguszta
-3 °C
2 °C

A németek döntetlennel, a brazilok nyolc góllal készülnek a vb-re

2006.05.31. 10:07
Miközben a magyar labdarúgó-válogatott a csapatépítést szem előtt tartva játszott barátságos meccset Angliában, addig több más válogatott is már a vb-felkészülés jegyében mérkőzött. A brazilok könnyedén verték az FC Luzern együttesét, míg az argentinoknak sem okozott gondod Angola legyőzése. A németek szenvedtek Japán ellen és a csehek is csak nehezen győztek Costa Rica ellen. A lengyelek ugyanakkor hazai környezetben kaptak ki Kolumbiától.

A magyar labdarúgó-válogatott manchesteri fellépése mellett, számos barátságos találkozót rendeztek a vb-felkészülés jegyében. A jövő pénteken rajtoló labdarúgó-világbajnokságra készülő brazil válogatott kiütéses, nyolcgólos győzelmet aratott a svájci élvonalba most visszajutott FC Luzern elleni barátságos mérkőzésen.

30 ezer néző az edzőmeccsen

A svájci edzőtáborozás közben rendezett összecsapáson, Carlos Alberto Parreira, a címvédő dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát. A Bázelben, 30 ezer néző előtt rendezett összecsapáson, a dél-amerikaiak a 18. percben Kaká találatával a kezdték meg a gólgyártást.

A másik dél-amerikai sztárcsapat, Argentína Angola ellen mérkőzött Nápolyban és az első félidőben szerzett kétgólos előnyének biztos tudatában a második játékrészben már nem nagyon erőltette meg magát.

Szenvedtek a németek

A házigazda németek, egy sokkal erősebb ellenféllel találkoztak, és majdnem nagyot buktak. Leverkusenben a Bundesligában légióskodó Takahara Naohiro duplájával már két góllal is vezettek a szintén vb-résztvevő Japánok, de a hazaiak végül Miorslav Klose és Bastian Schweinsteiger révén az utolsó negyedórában megmentették a találkozót.

Szintén két vb-csapat találkozott Csehországban, ahol a hazaiak csak a lefújás előtt nem sokkal tudtak győzni Costa Rica ellen. Magabiztosan nyert Tuznézia semleges pályán Svájcban, míg Elefántcsontpart "csak" döntetlenre volt képes Chile ellenében Párizsban.

Kapusgól 80 méterről

A kedden pályára lépett vb-résztvevők közül a lengyelek kapták a legnagyobb pofont, hiszen hazai pályán kaptak ki simán Kolumbiától. Nem mindennapi pillanatnak lehettek szemtanúi az összecsapás nézői: a dél-amerikaiak kapusa, Luis Martinez ugyanis több mint 80(!) méterről szerzett gólt. Egy kirugás után a vízes füvön annyira megpattant a labda, hogy a lengyelek hálóőre hiába rohant vissza menteni.

Eredmények:
Brazília-FC Luzern 8-0 (3-0)
G: Adriano(2), és Ronaldo(2), Kaká, Lucio, Robinho, Juninho

Argentína-Angola 2-0 (2-0)
gól: Maxi (28.), Sorín (36.)

Németország-Japán 2-2 (0-0)
g: Klose (76.), Schweinsteiger (80.), illetve Takahara (57., 65.)

Tunézia-Fehéroroszország 3-0 (1-0)
g: Namusi (35. - 11-esből), Santos (48.), Dzsemá (92.)
piros lap: Haggi (88., Tunézia)

Chile-Elefántcsontpart 1-1 (0-0)
g: Suazo (77.), illetve Dindane (72. - 11-esből)
piros lap: Zokora (73., Elefántcsontpart)

Csehország-Costa Rica 1-0
g: Lokvenc (82.)

Lengyelország-Kolumbia 1-2 (0-1)
g: Jelen (90.), illetve Murillo (20.), Martinez (63.)