Bozsik Péter megvédte a legjobban szidott játékost

2006.06.01. 15:22
A tavasszal kinevezett magyar futballkapitány egy győztes és egy vesztes meccsel mutatkozott be, csapatának összeállítása kisebb vitát váltott ki szakértői és szurkolói körökben egyaránt. Az Index Törzsasztalában ezekre a kérdésekre is válaszolt, egyszersmind kifejtette hitvallását, és hogy mit gondol az önkritikáról.
Két mérkőzésen van túl a magyar labdarúgó-válogatott kispadján Bozsik Péter, a csapat Új-Zéland ellen hozta a kötelező győzelmet, az angolok ellen azonban 3-1 arányban alulmaradt, igaz helyenként elfogadható játékot produkált.

Molnár Balázs védelmében

A kapitány szerda délutáni hazaérkezését követően csütörtök reggel már az Index Törzsasztalában vendégeskedett, és a legtöbb kérdés természetesen a csapatösszeállítást illetően érkezett.

A legtöbben Molnár Balázs játékát kifogásolták, az Index is őt tartotta a leggyengébbnek. "Képességei alapján mindenféleképpen a legjobbak közé tartozik" - állapította meg. "Tud a középpályán szűrő szerepkörben futballozni, és ha a helyzet úgy hozza, akkor tud középső védőt is játszani, ezt oldotta meg remekül Új-Zéland ellen" - tette hozzá, miért esett rá a választása az eddigi két meccsen.

Három csatár az az egy?

Ismertette alapfilozófiáját, és a stabil játék alapjának a jó védekezést nevezte meg, annál is inkább, mert Magyarország a 72. a világranglistán. "Az egy előretolt csatár mellé, igenis fel kell tudni zárkózni, azt gondolom, hogy a Gera-Szabics-Huszti hármas nyugodtan minősíthető három csatárnak is" - értékelt.

Torghelléről annyit mondott: azon magyar játékosok tartozik, akik fizikálisan fel tudják venni a versenyt még nemzetközi szinten is. Király Gábor apró negatívumáról - vonalkapus létéről - is véleményt formált.

Mit kell díjazni?

"Ha az ötvenes-hatvanas években lennénk, biztos, hogy többet várhatnánk a magyar válogatottól, de az elmúlt években, sikerült leküzdenünk magunkat. Így azt is díjaznunk kell, hogy a mérkőzés bizonyos részeiben egyenrangú ellenfelei voltunk a nagyságrendekkel erősebb angoloknak" - vázolta fel.

Hitvallásáról így beszélt: "szívesebben kapok ki szép játékkal, akciókkal, esetlegesen be nem fejezett helyzetekkel, mint körömszakadtáig a kapunkat védő, de sehová nem vezető bekkeléssel."

A huszonegy évesek két-három év múlva jöhetnek

Kifejtette, sem ő, sem a játékosok nem voltak boldogok a manchesteri vereség után, és azt gondolja, mindenki a helyén kezelte ezt a mérkőzést, önkritikusan ítélte meg a mutatott teljesítményt.

A fiatalítás is örökösen visszatérő téma volt, erről így vélekedett: "A figyelemre méltó eredményt elért huszonegy évesekből álló válogatottból jó néhányan még a nem túl erős magyar bajnokságban sem meghatározó játékosai csapatuknak. Azt gondolom, hogy 2-3 év múlva, pláne, ha előtte külföldre tudnának kerülni, lesz majd reális esélyük a válogatottságra."  • Bérelnék
  • Bankszámla