Capello és a sztárok elhagyják a Juventust

2006.06.02. 16:28
A bunda és fogadási botrányba keveredett olasz bajnok, Juventus közel került a teljes széteséshez. A szakvezető, Fabio Capello elhagyja a Real Madrid kedvéért a csapatot, néhány játékos vele menne, néhányan biztosan nem játszanának a másodosztályban. Pavel Nedved befejezi, Del Piero viszont kitart a klub mellett.

A La Gazzetta dello Sport című olasz lap értesülése szerint Fabio Capello vezetőedző elhagyja a bundabotrányba keveredett Juventus labdarúgócsapatát és a következő szezonban a Real Madrid trénere lesz.

Cannavaro és Zambrotta is menne a Realba Capellóval

Az újság úgy tudja, hogy a szakemberrel együtt Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta is a spanyol fővárosba költözik és ez a szándéka Zlatan Ibrahimovicnak és Emersonnak is.

Pavel Nedved a Juventus kizárása esetén befejezné pályafutását, David Trezeguet, Patrick Vieira és Lilian Thuram kijelentette, hogy nem lép pályára a másodosztályban. A csapat elsőszámú kapusa, Gianluigi Buffon nem válaszolt a jövőjét firtató kérdésre.

Del Piero marad

Egyelőre Alessandro Del Piero az egyetlen, aki úgy nyilatkozott, hogy minden körülmények között a Juventus futballistája marad. "Egy lovag semmilyen körülmények között nem hagyja el a bajba jutott Öreg Hölgyet" - jelentette ki a játékos, utalva a torinói együttes becenevére.

Az olaszországi fogadási és bundabotrány legújabb híre, hogy az ügyészség szombatra a válogatott Fabio Cannavarót idézte be kihallgatásra. Néhány lap ironikusan azt javasolta, hogy az olaszok vb-meccseinek szünetében is ki lehetne hallgatni néhány játékost.

Moggi már elköszönt az egyesülettől

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május ötödikén robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

Több klub és a bírók is érintettek a botrányban

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.

Ha az olaszok nem tisztázzák az ügyet a nemzetközi kupasorozat sorsolásáig, július végéig, valamennyi egyesületet kizárhatják a következő szezonból.  • Hírek
  • Támogatások