A Stefánia úton tomboltak a csalódott újpesti szurkolók

2006.06.03. 20:38
Hat rendőr sérült meg a szombati Újpest-Fehérvár meccs után, amikor a bajnoki címet elbukó lilák csalódott szurkolói összecsaptak a rendfenntartókkal. A Vasas-MTK mérkőzés után is meg kellett fékezni az összecsapásra készülő drukkereket, pedig mindössze hétszázan voltak a Fáy utcában.

Rendõrökkel csaptak össze az újpesti szurkolók, miután csapatuk a Puskás-stadionban elbukta a bajnoki aranyat a 3-1 arányban győztes Fehérvár ellen. Úgy tudjuk, a drukkerek elõször az Egressy út és a Stefánia út keresztezõdésében kerültek összetûzésbe. Ott a rendõrök szétoszlatták a tömeget, majd valamivel késõbb egy újabb csoportosulás alakult ki a környéken.

Az MTI szerint is több helyen randalíroztak a szurkolók a meccs után, sõt, a hírügynökség úgy értesült, hogy egy rendõr is megsérült a szilánkoktól, amikor a Puskás Ferenc Stadion közelében betörték egy rendõrautó ablakát.

Fél óra közelharc

"A mérkõzés lefújását követõen mindkét csapat szurkolótábora fegyelmezetten elhagyta a stadion területét, majd a környéken a szurkolók több csoportja garázda tevékenységet tanúsított" - mondta az Indexnek Tafferner Éva. A BRFK sajtóügyeletesétől azt is megtudtuk, hogy kilenc rendőr sérült meg. Kilenc rendbontót szállítottak a közeli, Stefánia úti, a XIV. kerületi kapitányságra: kettőt hivatalos szerv elleni erőszak, egyet rendzavarás, hat "drukker"-t pedig csoportos garázdaság miatt. Két olyan két személyt is előállítottak, akik ellen országos elfogatóparancs volt érvényben.

A szurkolók többek között az Egressy, a Thököly és a Stefánia úton randalíroztak. A hét óra körül kezdõdött rendbontássorozatot a rendõrségnek fél óra alatt sikerült megfékeznie.

Kevesen voltak, mégis balhéztak

Közbe kellett avatkozni a Vasas-MTK bajnoki után is. A Fáy utcában mindössze hétszázan látták, hogy a már kiesett hazai csapat 2-1-re legyőzte és így elütötte a bronzéremtől a kék-fehéreket. A lefújás után azonban a biztonsági emberek akadályozták meg a két együttes szurkolóinak összecsapását.

A drukkereket a lelátónak ugyanazon az oldalán helyezték el, több szektorral elválasztva egymástól, a lefújás után azonban azonos útvonalon kellett elhagyniuk a stadiont. A két tábor, amikor egymás közelébe ért, előbb szópárbajba kezdett, majd többen megpróbáltak verekedést provokálni, de a közelben tartózkodó biztonságiak különválasztották egymástól a vitatkozókat, így végül elmaradt a botrány.  • Hírek
  • Támogatások