Ronaldo vízhólyaggal küszködik

2006.06.05. 14:31
A legutóbbi futball-vb gólkirályának néhány edzést ki kell hagynia, mert egy kisebb vízhólyag keletkezett a lábán.

Ronaldo kisebb sérülése keltett izgalmakat a futballvilágbajnoki címet védő brazil csapat háza táján, de úgy fest a helyzet, hogy a legutóbbi vb gólkirályának csupán néhány edzést kell kihagynia, s a pénteken kezdődő németországi vb csoportmeccsein már újból bevethető állapotban lesz. A dél-amerikai klasszis állapota miatt aggódókat Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány nyugtatta meg, aki az új-zélandiak ellen 4-0-ra megnyert, utolsó előkészületi meccs után nyilatkozott Ronaldo állapotáról.

"A lábán keletkezett egy apró vízhólyag, emiatt nem játszott a második félidőben, de cseppet sem izgulok, legfeljebb néhány tréninget kell kihagynia, s rendbe jön" - mondta a szakvezető, aki amúgy elégedett volt a svájci felkészülés tapasztalataival, így az Új-Zéland nemzeti együttese felett aratott diadallal is.

Jó fizikai állapotban

"Örülök a 4-0-s győzelemnek. Nagyon jól játszottunk, legalább húsz helyzetünk volt, s ha jobban összpontosítunk, no meg ha nem véd olyan kiválóan az új-zélandi kapus, még nagyobb arányú lehetett volna a győzelem" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Parreira, akinek együttesét a németországi vb egyik legnagyobb favoritjaként említik szerte földön. Okkal, mert a selecao egészen kiválót nyújtott vasárnap este is: Ronaldo nem sokkal a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd a 30 ezer néző, zsúfolt ház előtt lezajlott mérkőzésen Adriano, Kaká és Juninho Pernambucano is betalált.

"Focistáim kiváló fizikai állapotban vannak, és most ez a legfontosabb" - összegzett a kapitány, aki külön is méltatta a Milan kitűnőségét, Kakát mint a meccs legjobbját.

Brazília csoportjában Horvátországgal kezd június 13-án, Ausztráliával folytatja 18-án, majd Japánnal zárja az alapkört 22-én.  • Hírek
  • Személyi kölcsön