Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Mészöly: Övön aluli ütést kaptam

2006.06.06. 18:21
Nem haraggal vált el egymástól az Újpest tulajdonosa, Kovács Péter és a szakvezető, Mészöly Géza, miután szombaton nem sikerült megszerezni a bajnoki címet. Mészölyt megviselte a döntés, Kovács sem biztos benne, hogy helyesen határozott. Egyelőre biztosnak tűnik, hogy külföldi edzője lesz a csapatnak.

Mészöly Gézát, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét meglepte, hogy a klub vezetése nem hosszabbít vele szerződést.

Érezte, hogy meneszthetik, ha nem nyernek

"Fájó és övön aluli ütésnek érzem a döntést, ugyanakkor az utolsó mérkőzés előtt éreztem, hogy ez benne lehet a pakliban. Ezzel együtt szeretném hangsúlyozni, hogy csodálatos két és fél évet töltöttem el Újpesten, és csak köszönettel tartozom a klubnak, hiszen ismert és elismert szakemberré válhattam az együttes által" - nyilatkozta a hír közzétételét követően tartott sajtótájékoztatóján a tréner, aki 74 mérkőzésen 45 győzelmet, 17 döntetlent és 12 vereséget élt meg a kispadon.

A klub vezetősége a szakemberrel folytatott évértékelés után hozta meg a döntést, egyben június tizenötödiki hatállyal szerződést bont Brockhauser István kapusedzővel. Az évértékelésre alighanem vasárnap vagy hétfőn kerítettek sort.

Nem haraggal váltak el

"Amikor Újpestre kerültem éreztem, hogy nehéz dolgom lesz, hiszen ennél a klubnál rendkívül fontos a kötődés, amivel én ugye nem igazán rendelkeztem. Ennek ellenére az eltelt évek alatt sikerült kivívnom a szurkolók szeretetét és bizalmát" - folytatta Mészöly.

A sajtótájékoztatón váratlanul megjelent Kovács Péter klubtulajdonos is. "Semmiképpen sem haraggal válunk el. Szeretném megköszönni Gézának, amit az Újpestért tett. Megmondom őszintén, nem biztos, hogy jó döntést hoztam, de úgy gondolom, ez jól mutatja, merre is tartok a magyar labdarúgásban" - kommentálta kicsit konfúz módon a történteket.

Nem magyar edzője lesz az Újpestnek

Kovács Péter nem kívánt konkrétummal szolgálni azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a távozó vezetőedző utóda, de támpontokat már adott az újpesti szurkolóknak. "Egy valami biztos, nehezen tudnám magyar edzővel pótolni Mészöly Gézát, sőt..." Ezzel egyszersmind utalt arra, hogy a jelenlegi sportigazgató, a belga Francois Laureyssen veheti át a távozó Mészöly helyét.

Az Újpest a második helyen végzett a bajnokságban, miután az utolsó fordulóban, szombaton 3-1-re kikapott a Fehérvártól. Mivel a Debrecen nyert a Pápa ellen, megvédte címét. Győzelme esetén megszerezte volna az aranyérmet a lila-fehér együttes. Mészöly edzői pályája alatt másodszor vívott "bajnoki döntőt", és ahogyan 2004-ben, ezúttal is elég lett volna a győzelem az elsőséghez, de egyik alkalommal sem sikerült kivívnia azt.

Mészölynek korábban voltak külföldi ajánlatai, Skóciából, Törökországból és Franciaoszágból is keresték, pillanatnyiulag nem tudni, hol folytatja, néhány magyar csapatnál is felmerült már a neve.

Nincs előzetes letartóztatás

A Budai Központi Kerületi Bíróság kedden elutasította a Budapesti Nyomozó Ügyészség javaslatát H.J.I. előzetes letartóztatására, akit a szombati Újpest FC-Fehérvár FC bajnoki után csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt vettek őrizetbe. Albert Viktor, a bíróság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy ez nem jelenti a vádlott felmentését.

"A bíróság csak akkor rendeli el valakinek az előzetes letartóztatását, ha tartani kell a szökésétől, attól, hogy bizonyítékokat tüntet el, megismétli tettét vagy befolyásolja a tanúkat - mondta Albert. - Mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy ezektől ebben az esetben nem kell tartani, a gyanúsított szabadlábon védekezhet, természetesen az eljárás folyik ellene. Jelenleg nyomozati szakaszban van az ügy, amint ez lezárul, elkezdődhet a bírósági tárgyalás. Hogy erre mikor kerül sor, azt nem lehet előre megmondani."