Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nem akar németeket kísérni az angol gyerek

2006.06.07. 10:55
Hiába nyert egy németországi utazást, egy angol kisfiú, nem hajlandó részt venni a vb-n, mint játékos kísérő. Az ok egyszerű, ő csak kedvencével, Steven Gerrarddal hajlandó kimenni a pályára, még Ballack, a németek legjobbja sem érdekli őt. Sőt, a németeket még a tévében sem hajlandó megnézni.

Egy hatéves kisfiú sorsoláson utat nyert a pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra, nagy bánatára azonban az angol válogatott játékosai helyett a német futballistákat kellene kikísérnie a játéktérre.


Az elefántok jól elvannak egymással

A gyermek a pénteki Németország-Costa Rica nyitómérkőzésre nyerte meg a lehetőséget, de a kisfiú kijelentette: ő csak akkor utazik el Németországba, ha az angol válogatott meccsén, nagy kedvencével, Steven Gerrarddal sétálhat ki a pályára.

Még Ballack sem érdekli

"Megígértem Louisnak és a szervezők is segítettek abban, hogy Michael Ballack mellé kerüljön, de ez sem segített - mondta a kissrác édesapja. Hiába érveltem azzal, hogy Ballack nyártól már kicsit angol lesz, hiszen a Chelsea-ben játszik majd, Louis csak abban az esetben hajlandó utazni, ha az angol válogatotthoz osztják be."

A kisfiú édesapja szerint gyermeke azt is mondta, hogy a németeket a tévében sem akarja látni, legfeljebb akkor, ha Angliával játszanak.

Magyar gyerek is lesz játékoskísérő

Mint ismert, egy magyar kisfiú is jelen lesz a vb-n, mint játékoskísérő. A szintén a Nemzetközi McDonald's Játékoskísérő Program keretében kisorsolt Nagy Balázs még nem tudja, melyik csapatok mellé osztják be, hiszen ő az egyik elődöntőjén lesz kísérő.

Gerrardot is megszívatták

A gyerekek őszinte reakciója egyébként sem ismeretlen jelenség mostanában. A Chelsea és a Liverpool februári bajnoki összecsapásán egy óvodás korú kisfiú - miközben a hazai csapatkapitány John Terry mellett várta a kivonulást -, éppen Steven Gerrard, a 'Pool kapitánya felé nyújtott kezet.

A jelenleg talán legjobb angol játékos természetesen kezet akart fogni a fiatal játékossal, az azonban hirtelen visszarántotta a kezét, az orrához emelte és kicsúfolta Gerrardot. A liverpooli középpályás azonban csak nevetett a tréfán és megsimogatta az őt alaposan átverő gyereket.