Rooney játszhat a futball-vb-n

2006.06.08. 10:01
Folytatja a felkészülést a pénteken kezdődő labdarúgó világbajnokságra Wayne Rooney, miután szerdán gyógyultnak nyilvánították törött lábát: az MU és a válogatott orvosai két órát tanácskoztak, független szakértő döntött.
Ott lesz a pénteken kezdődő labdarúgó világbajnokságon Wayne Rooney. Az angol válogatott csatár április 29-én törte el egyik lábközépcsontját a Manchester United Chelsea elleni bajnokiján, és úgy tűnt, ki kell hagynia a tornát.

Több orvos is megvizsgálta a leleteket

"Csoda kellene a felépüléséhez" - nyilatkozta néhány nappal a balszerencsés meccs után Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott kapitánya.

Csütörtökön viszont, egy manchesteri kórházban az MU, a nemzeti csapat és független orvosszakértők gyógyultnak nyilvánították a törött csontot.

Kedden már labdába rúgott

Az eredmény várható volt, mert Rooney kedden már labdával gyakorolt a németországi edzőtáborban, ám nem biztos, ugyanis az MU-tréner Sir Alex Ferguson végig azon dolgozott, meghiúsítsa Rooney vb-részvételét.

Az MU három héttel a sérülés után kirúgta a játékost kezelő orvosát, amikor a szakember hangoztatta, hogy Rooney fitt lehet a vb-re. Nem volt még teljesen egészséges a 20 éves játékos, de elutazott a csapat németországi táborába, ám az utolsó vizsgálatra az MU visszarángatta Manchesterbe, hogy ott végezzék el az utolsó röntgenvizsgálatot, amiből kiderült, Rooney teljes erővel megkezdheti az edzéseket.

Független orvos döntött

A válogatott és az MU orvosi stábja két órán át tanácskozott, mielőtt kinyilvánította a teljes gyógyulást, és jelen volt egy független doktor is, arra az esetre, ha a felek nem tudtak volna megegyezni.

Nem állítja konkrétan a híreket legkorábban közlő BBC, hogy szükség volt a szakértőre, ám az MU honlapján az jelent meg: "A független szakértői vélemény szerint Rooney-nak jó esélye van rá, hogy fitt legyen a vb kieséses körére". A BBC szerint szerdán a kórházban jelen voltak az MU ügyvédei is.

Csütörtökön Beckhamékkel edz Rooney

A szerdai vizsgálat után Rooney egy különgéppel azonnal visszatért társaihoz Baden-Badenbe, ahol első, szombati meccsükre készül. Valószínűleg viszont az első három találkozón még nem játszik - csak ha nagyon kell -, akkor lép pályára, ha Anglia továbbjut a csoportjából.

Anglia június 10-én, 15-én és 20-án fut gyepre, a 16 között - ha továbbjut - június 24-én vagy 25-én játszik.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön