Lengyel lett a nap magyarja

2006.06.10. 00:31
Egy amerikai biztosítási ügynök lelkesedésével ünnepelte csapata gólját a német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann. Nálunk Delgado a nap játékosa, szerintünk a lengyelek a pályán kívül nyújtottak emlékezeteset. A nap izéi.

Németország - Costa Rica 4-2

A nap gólja: Philipp Lahm (Németország, Bayern München)
A brémai Torsten Frings harminc méterről lőtt bombagólja után is csettintettünk, mégis a világbajnokság első góljára esett a választásunk. Egy balhátvédtől mégsem vár az ember olyasmit, amit Lahmtól kaptunk: befelé tett egy cselt, majd a tizenhatos csücskéről bombázott a hosszú sarokba. A labda a kapufáról vágódott be.

A nap gólöröme: Jürgen Klinsmann (Németország)
Ingujjra vetkőzve ujjongott csapata góljai után, nyoma sem a németes vircsaftnak, nem vicsorgatta a fogát, nem rándította görcsbe izmait. Optimizmust sugárzott, mint egy amerikai biztosítási ügynök. Egy ilyen kapitánnyal akár még messzire is juthat a német válogatott.

A nap maródija: Michael Ballack (Németország, Chelsea)
Hiába tűnt úgy a mérkőzés napján, hogy a német válogatott esze akár játszhat is, Klinsmann nem változtatott elvén: aki a mérkőzés előtt két nappal nincs fitt állapotban, az nem kap helyet a kezdőcsapatban. A német drukkerek aggodalma felesleges volt, mert a brémai Tim Borowski jól pótolta Ballackot.

Ecuador - Lengyelország 2-0

A nap cseréje: Jorge Guagua (Ecuador, El Nacional)
Az ecuadoriak még csak 1-0-ra vezettek, amikor csapatkapitány középhátvédjük, a 128-szoros válogatott Ivan Hurtado megsérült. A helyére beállt Guagua nem volt lámpalázas, jól állta az ellenfél rohamait, bár ha bemegy a két lengyel kapufa, akkor most másvalakit kellene megneveznünk.

A nap nyertese: Ecuador
A világbajnokság nyitónapja előtt azt mondták, hogy a győztesek már szinte továbbjutónak érezhetik magukat. Az Michael Ballack hiányzása ellenére sem volt kérdés, hogy Costa Ricát legyűri a német válogatott. Ecuador a váratlan győzelmével - ne feledjük, novemberben 3-0-ra alázta az amerikaiakat a lengyel csapat - félig már a nyolcaddöntőben érezheti magát, és hangolódhat az Anglia vagy Svédország elleni mérkőzésre.

A nap magyarja: Ebi Smolarek (Lengyelország, Borussia Dortmund)
A lengyel válogatott tehetetlensége, ötlettelensége, és néha balszerencséje a magyar válogatottat idézte. A csapatból leginkább a Dortmund játékosának lenne helye a magyar középpályás sorában. Hiába volt aktívabb társainál, és tűnt néha egészen ügyesnek, csapatát nem tudta győzelemre vezetni, és még egy sárgát is begyűjtött.

A nap bírói tévedése: Kamikava Toru (Japán, Lengyelország-Ecuador)
A riadt japán, Kamikava Toru következetlenségével kettőt tévedett egyszerre a Lengyelország-Ecuador meccsen. Befújta Jacek Krzynoweknél a lest, pedig nem volt az. A lengyel viszont a sípszó után lőtt a kapuba, ezért viszont járt volna a sárga. Azt meg elfelejtette.

A nap szurkolótábora: Lengyelország
A vesztes lengyel válogatott nem mutatta szeretni való arcát, a lengyel határtól távoli Gelsenkirchenbe ellátogatott drukkerek mégis végig biztatták kedvenceiket. Smolarekék szinte hazai pályán érezhették magukat, és még akkor sem fütyülték ki őket honfitársaik, amikor már kétgólos hátrányban voltak. Sőt, mintha azt kiabálták volna: "Mindent bele!"

A nap embere: Agustin Delgado (Ecuador, Barcelona SC)
Hiába lőtt Miroslav Klose és Paulo Wanchope is két-két gólt, a nap embere nálunk az egy gólt és egy gólpasszt jegyző Delgado. Kiemelkedő teljesítményével váratlan győzelemhez juttatta válogatottját.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön