A brazil elnök már bánja, hogy Ronaldo súlyával viccelt

2006.06.10. 19:28
Bocsánatot kért a brazil elnök Ronaldótól, amiért néhány napja a csatár testsúlyával poénkodott.
Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök csütörtökön videokonferencián csevegett Brazíliából a csapattal, amikor a következő viccesnek szánt mondat csúszott ki a száján, "Ronaldo kövér, vagy nem az?" Parreira, a brazilok szövetségi kapitánya gyorsan védelmébe vette játékosát: "Ronaldo testalkata átalakult, már nem az a vékony srác, aki 1994-ben volt. Sérülése miatt valóban nehéz éve volt, de a vébére összeszedte magát".

A brazil elnök szombaton levélben kért bocsánatot a csatártól, és szabadkozott, hogy a világért sem akarta megsérteni Ronaldót, akinek továbbra is feltétlen híve - írja a Guardian. Nem Lula az első, aki kritizálja Ronaldót a testsúlya miatt, a csatár rendszeresen megkapja, hogy romlik a teljesítménye és elhízott. Emlékezetes, hogy márciusban Platini jegyezte meg, Ronaldo öreg és kövér, ezért nem játszik olyan jól.

Zidane megnyugtatta

"Nem izgat Platini, én őt nem ismerem. Egy francia futballista barátom van, Zidane, aki mindenben túltett már rajta, és ő is megnyugtatott, Platini csak irigykedik." - mondta akkor Ronaldo, aki megígérte, hogy a vébén minden kritikusának befogja a száját. (A FIFA adatai szerint Ronaldo most 82 kiló, az előző vébé óta 5 kilót szedett fel.)

Amióta a világbajnokság egyértelmű favoritjának tartott brazilok megérkeztek Németországba, már többször aggódhattak Ronaldo miatt. A hét elején bejelentették, hogy a csatár lábán egy apró vízhólyag keletkezett, úgyhogy pár edzést ki kell hagynia. Csütörtökön Ronaldo hőemelkedéssel ébredt, ezért az orvosok ismét pihenésre ítélték.

A brazilok kedden játszák első meccsüket, a horvátokkal. A bukmékerek stabilan Ronaldót tartják a legesélyesebbnek arra, hogy a vébé gólkirálya legyen.  • Bérelnék
  • Bankszámla